“8 Mart, Kutlama Değil Anma Günü…”

0
42

Emekçi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla görüşlerini ifade ederken, emeğin önemine vurgu yaptılar.

Şehit Pamir Caddesi üzerinde, Savaş Mahallesi Muhtarlığının olduğu alanda tezgâh açarak, kendi ürettikleri el emeği ürünlerin satışını yapan kadınlar, emeklerinin görülmesini istedi.

Takı tasarımları yaparak 65 yaşında üretmeye devam eden Gülay Köroğlu, sağlığı elverdiği müddetçe üretmeye, çalışmaya devam edeceğini belirterek; “Biz 365 gün emek veren kadınlarız. Acı bir şekilde başlamış kadınlar günü ama biz de mücadeleyi sürdürerek daha iyiye gitmesi temennisiyle çalışmaya devam ediyoruz. Şu an 65 yaşındayım. 18 yaşından beri çocuk yetiştirmekle geçti, şu an hem torun bakıyorum, hem kadınım, hem anneyim ve hem de çalışıyorum. Allah sağlık verdiği sürece de çalışmaya devam edeceğim. Yaptığım işte çok mutluyum, en güzel terapi. Boş oturmak istemiyorum. Hiçbir zaman tüketen olmadım hep üreten kadın oldum. Gözlerim gördüğü müddetçe de hep böyle çalışacağım inşallah” diye konuştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün, bir kutlama günü değil ‘anma’ günü olduğunu kaydeden Aylin Özkaya da; “Emek vererek bir şeyleri üretmek çok güzel, hem psikolojik olarak büyük katkısı oluyor, hem de burada arkadaşlarımızla bir arada olmaktan mutlu oluyoruz. Dünya kadınlar günü diye bir şey yok bence. Bir fabrikada yanan kadınların adına böyle bir gün anılıyor, kutlanmıyor. Aslında bir kutlama değil bu, ölen kadınların anısına onları hatırlamak, emeğe olan saygıyı göstermek bence. İnsanların ve birçok kadının bunun farkına varması lazım. Emek çok önemli… Bu anlamda, fabrikada ölen kadınları saygı ile anıyorum” şeklinde konuştu.

Kadınlar olarak en önemli isteklerinin kadına şiddetin son bulması olduğunu vurgulayan Meral Öztaş da; “Devletimizden çok şey bekliyoruz emekçi kadınlar olarak. Ama en çok istediğimiz şeylerden bir tanesi hiçbir kadının ölmemesi! Kadınlarımıza devletimiz sahip çıksın. Ben bir emekçi kadın olarak onu istiyorum. Bizim için en önemli konu kadınlarımıza el uzatılması, sahip çıkılmasıdır” dedi.

Gecelerinin gündüzlerine katıp emek vererek üretmeye devam ettiklerini söyleyen Hacer Sarar Cambaz ise, emeklerinin görülmesini istediklerini kaydederek; “Emeğimizin boşa gitmediğini görmek isteriz. Emekçi kadınlar olarak emeğimizi öne çıkartıp her konuda başarabildiğimizi göstermek istiyoruz, aileye destek olmak istiyoruz, her kadının istediği budur zaten. Emekçi kadınlar olarak bütün kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Daha güzel başarılar elde etmek istiyoruz ama imkânlarımız her zaman kısıtlı oluyor. Biz buraya bir tezgah açtığımız halde burada bir renklilik, canlılık göremiyoruz, sokağımızın girişine güzel bir tabela yapılsa çok çok güzel olur. Emeklerimiz görülsün istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here