Yılbaşında Yemeği Kaçıranlara Ertesi Gün Detoksu

0
35

Diyetisyen Manolya Nur Üşür, yılbaşı gecesi zengin bir sofranın tadını çıkarmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Yılbaşı gecelerinin zengin sofraları karşısında insanların yemesine içmesine dikkat etmeden gönüllerince davranmak isteyeceklerini bildiğini söyleyen Üşür; “Öncelikle herkese huzurlu, mutlu, sağlıklı yeni bir yıl diliyorum. Yılbaşı gecelerinde özellikle sofralar bol çeşitli yemeklerle donanır. Bu yemeklerde dikkat etmemiz gereken bazı şeyler var tabii ki. Özellikle kızartma yerine fırın pişirimi, bol yeşillik, sebze, mezelerden de daha çok yoğurtlu mezeler tercih edilebilir. Gazlı içecekler, meşrubatlar yerine maden suyu ve su tüketimini artırmamız gerekiyor.

Yılbaşı akşamında çok yiyeceğim diye gündüzden hiçbir şey yememek, aç kalmak da doğru bir davranış olmaz. Yılbaşı sofrasına aç oturmamalıyız. Tüketimlerinizi kısıtlayın diyemem ama tercihlerinizi değiştirin diyebilirim. Özellikle alkol yanında tükettiklerinize de çok dikkat etmeniz lazım. Tuzlu çerezler yerine çiğ çerezleri tercih edin, su tüketimini hiç ihmal etmeyin” diye konuştu.

Yılbaşı ertesi, gecenin yoğunluğunun telafi edilebileceğini de söyleyen Üşür; “Ertesi gün bunu da telafi edebilirsiniz. Ertesi gün sabah kahvaltınızı yine proteinden, yeşilliklerden zengin bir şekilde yapabiliriz. Ceviz avokado gibi yağ grubundan ürünler tüketebiliriz. Ara öğünlerde hafif sebze meyvelerden tercih yapabiliriz. Akşam yemeğini de proteinden yoğun bir salatayla, çorba veya yoğurtla tamamlayıp, bir gün öncesinin ağırlığını hafifletebiliriz. Yapabiliyorsanız akşam bir saatlik yürüyüş önceki günün ağırlığını atmanıza iyi gelecektir.

Özellikle spor yapanlar yılbaşı gecesi aşırı tüketim yaparlarsa vücudu yorup ağır spor yapmasınlar ertesi günü. Dinlenmek için kendinize hafif tempolu aktiviteler seçebilirsiniz, daha hafif sporlara yönelebilirsiniz. Ertesi günü ağır spor yapınca vücudumuzu daha çok yormuş olursunuz” dedi.

Gecenin ağırlığını atmak amacıyla bir detoks tarifi de paylaşan Diyetisyen Manolya Nur Üşür; “Ertesi gün vücudunuzda biriken ödemi, fazlalığı, halsizliği atabilmeniz için sizlerle bir detoks suyu paylaşacağım. Bir blender kabına 1 litre suyu, 1 greyfurtun suyunu, bir limonun suyunu, 1 avuç maydanoz ve bir salatalığı atıp blendırdan geçirip bir gün içinde tüketebilirsiniz. Bu bir gün önceki ödeminizi atmaya yardımcı olacaktır. Mide bulantısı vesaire gibi durumlar yaşarsanız, fazla tüketim ya da alkolden dolayı, ertesi günü bitki çaylarının içine limon eklemeniz, mide bulantısını azaltıp ödemenizi atmanıza yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here