“Zeytin Dalı” Barışın Simgesidir

0
77

“Zeytin Dalı” barış ve dostluğun simgelerinden biridir. Afrin’e başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtının” anlamı, Türkiye’nin işgalci ve saldırgan bir devlet olmadığını, kendi ve bölgenin huzur ve güvenliğini korumayı amaçladığını, hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığını ifade eder.

‘Zeytin Dalı’nın anlamı biliniyor da, bilmezlikten gelenler var. Kimler derseniz? Kimler olacak. ABD ve onun yan kuruluşları, bazı işbirlikçi devletlerden başkası değildir. Binlerce kilometre öteden gelerek, sözde “Özgürlük ve Demokrasi” naralarıyla bir ülkenin topraklarını işgal eden “davetsiz” misafir…

Suriye’yi işgalin asıl amacı bellidir. Ortadoğu Bölgesinde önce “petrol” sonra “su kaynaklarını” gasp etme projesini hayata geçirmektir. ABD’nin gizli emellerine uygun giydirilmek istenen “elbise” budur.

ABD, göz koyduğu Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerini işgal etmekle kalmıyor, “Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır” misali, işgali aklının ucundan bile geçirmeyen Türkiye’yi, küstahça Afrin’i işgal etmekle suçluyor.

Müttefikinin ‘kuyusunu kazmakla’ meşgul olan ve NATO’nun kuruluş amacına aykırı adımlar atan ve meşru müdafaayı saldırganlık niteleyen ABD zihniyeti!..

Her kafadan bir ses… ABD sözcülerinin birbirinden habersiz, dünya kamuoyuna yansıttıkları farklı ve çelişkili açıklamalar… Devlet ciddiyetinden uzak, ne söylediklerini ölçüp biçmeden ve tartmadan, akıl vermeye cüret eden ABD, izlediği yanlış politikadan dolayı dünyanın gözünden giderek düşmeye devam ediyor.

ABD, “bayatlamış, inandırıcılık ve samimiyetten yoksun” komik açıklamalarıyla zaman kazanma ve “oyalama” taktikleriyle Türkiye’yi alt edeceğini sanıyorsa aldanıyor.

Türkiye, zeytin dalını uzatıyor, ABD uzatılan dalı kırıyor! Türkiye yine zeytin dalını uzatıyor, ABD o dalın üzerine ateşle gidiyor. Türkiye ısrarla zeytin dalını uzatıyor, ABD bindiği dalı kesiyor.

ABD’nin derdi “zeytin dalı” değildir. Tek amacı “zeytini, zeytinyağını ve meyve veren zeytin ağacını” ele geçirmektir. ABD, bu şekilde niyeti bozuk, ikiyüzlü, zıvanadan çıkmış bir devlet profili çiziyor. ABD ne “süper” ne de “normal” devlettir, olsa-olsa “anormal” bir devlettir.

ABD’nin kulağına küpe: “Güçlü olan değil, akıllı ve haklı olan kazanır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here