‘Zaman Entegre Zamanı’ Projesi Tanıtıldı

0
260

entegre zamanı1Avrupa Birliği Hibe Projeleri kapsamında Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması amacıyla  İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, “Zaman Entegre Zamanı” adlı projenin açılış ve tanıtım toplantısı yapıldı.

İskenderun Anemon Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım, Projenin Türkiye’de İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programının (İKG OP) mesleki eğitim ve öğretimin kalitesinin geliştirilmesi konusuna yoğunlaşan 2. öncelik ekseni kapsamında yer alan “Eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi” amaçları temelinde inşa edildiğini açıkladı. Yıldırım: “Proje kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan 9 teknik öğretmen ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne bağlı işletmelerde çalışan 5 usta öğretici için 180 saati teorik ve uygulamalı, 160 saati İşbaşı eğitim şeklinde planlanan İleri Düzey Endüstriyel Otomasyon Sistemleri Eğitimi bulunmaktadır. Eğitiminin ardından bu eğitimcilerin hazırlayacakları temel düzey endüstriyel otomasyon sistemleri eğitimi planı 120 saatlik teorik ve uygulamalı kurs şeklinde İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinden, toplam 60 öğrenciye ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’ne bağlı işletmelerde çalışan meslek lisesi mezunu 20 işçiye uygulanacaktır” dedi.

12 ay sürecek olan proje, ulusal ve yerel işgücü piyasası değişim ve ihtiyaçları çerçevesinde, gelişen endüstriyel otomasyon sistemleri teknolojisine uyumlu kalifiye elemanların yetiştirilmesi ve yenilikçi eğitim modellerinin işçi-işveren ve mesleki eğitim kurumların işbirliğinde yürütülecek.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz ise projenin hedeflerini açıkladı. Oğuz, Mesleki bilgi ve birikiminin geliştirilmesi, endüstriyel otomasyon sistemlerindeki gelişmelere entegre olarak, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması, eğitim ve işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi ve bölgedeki, otomasyon sistemleri ile ilgili ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesi olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here