“Zaman Entegre Zamanı” Projesi Kapanış Toplantısı Anemon Otel’de Yapıldı

0
195

zamana karşı entegre1Cengiz Gül “Bu Tür Projeler Artarsa İşsizlik Problemini Aşarız”

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, 1 Eylül 2014 tarihinde uygulamaya başlamış ve 31 Ağustos 2015 tarihinde son bulacak olan “Zaman Entegre Zamanı”  projesi ile ilgili kapanış toplantısı ve Kariyer Geliştirme Panel Programı, İskenderun Anemon Oteli toplantı salonunda gerçekleştirildi. AB tarafından desteklenen, “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Arttırılması Operasyonu” (IQVETII) projesine, Çelik-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu da önemli bir katkı sundu.

Düzenlen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, programa konuk ve konuşmacı olarak Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, MEYEB İşletme Müdürü, Şahin Serim, Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz, Proje Koordinatörü Yusuf Yıldırım, İSTÜ’nden Yrd. Doç. Murat Fırat, diğer bazı eğitmenler, konuklar ve kursiyer öğrenciler katıldılar.

zamana karşı entegre2

Mutlu Bir Türkiye Oluşturmayı Hedefliyoruz

Toplantıda bir konuşma yapan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül “Sevgili öğrenciler. Bugün çok güzel bir projenin hayata geçmesinin gururunu yaşıyoruz. Projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Endüstri meslek liseleri tüm olanaksızlıklara rağmen ülke sanayisine katkı sunmuştur. Bu projeyi önemsiyoruz. Sayısal olarak belki 74 öğrenci ama bu ve benzer projelerin devamı gelirse, sayı kendiliğinden artar. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) bu işe çok ciddi eğilmesi gerekir. OSB yönetimi işe alımda yardımcı olursa, bu iş bulma bir nevi projeleri teşvik olur. OSB, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve projeyi yapanlar, projenin takipçisi olmalı, benzer projeler çoğaltılmalıdır. İşsizlik problemini aşmanın bir yolu da bugünkü projelere benzeyen projelerin, arttırılması ile mümkün olur. Bizler de Çelik-İş Sendikası ve Hak-İş Konfederasyonu yetkilileri olarak bu projelerin takipçisi olacağız. Hep birlikte çok çalışarak mutlu bir Türkiye oluşturmayı istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here