“Zafer Eninde Sonunda Dünya Emekçilerinin Olacaktır”

0
111

tgb açıklama6TGB, İşçi Partisi, İsdemir Emeklileri Derneği ve Taşeron İşçileri Derneği 1 Mayıs’ta Hep Bir Ağızdan Haykırdı…

1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde TGB’nin öncülüğünde Havuzlu Çarşıda toplanan bazı sivil toplum örgütleri, burada bir bildiri okudular. Vatan ve bayrak sevgisinin ön planda tutulduğu açıklamalarda, 1 Mayıs’ın gerici ve bölücülüğe karşı Atatürk devrimlerinin ışığında vatan mücadelesinde birleşme günü olduğunun altı çizildi.

TGB, İşçi Partisi, İsdemir Emeklileri Derneği ve Taşeron İşçileri derneğinin ortaklaşa düzenledikleri 1 Mayıs kutlamalarında ilk sözü alan İsdemir Emeklileri Derneği Başkanı Bayram Özarslan; “Bugün dünya emekçilerinin hak, mücadele, kazanım bayramı olan 1 Mayıs kutlu olsun. Bugün alın terimize, ekmeğimize yönelik saldırılara karşı topluca-yürekli şekilde mücadele etme püskürtme günüdür. Bugün, vatanımıza ve cumhuriyetimize kasteden bölücü ve gerici güçlere karşı Atatürk ilkelerinde, İstiklal Marşımızda ve Türk Bayrağı altında toplanma günüdür. Emekte birleşeceğiz, işte, özgürlükte, vatan savunmasında da birleşeceğiz. Hep beraber Mustafa Kemal’in askerleriyiz nidalarıyla alanlara yürüyeceğiz. Zafer eninde sonunda dünya emekçilerinin olacaktır” dedi.

tgb açıklama7

Daha sonra söz alan İşçi Parti İl Sekreteri Emilhan Güçlü; “1 Mayıs’ın anlamı Atatürk ve Türk bayrağında birleşmedir” dedi.

TGB İskenderun Başkanı Barış Özer ise; “1 Mayıs sadece işçi bayramı değil, emek ve vatan mücadelesinde birleşme günüdür. 1 Mayıs ekmeğimize alın terimize göz koyanlara karşı, milletin parasıyla oğluna gemi filosu kuranlara karşı emek mücadelesini yükseltme günüdür. 1 Mayıs gericiliğe bölücülüğe karşı Atatürk devrimleri ışığında vatan mücadelesinde birleşme günüdür. Bugün emekten, özgürlükten, eşitlikten, demokrasiden yana olan cumhuriyet devrimi için yeniden mücadeleyi yükseltme günüdür” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here