Zabıta Ekipleri Dilencilere Göz Açtırmıyor

0
56

dilenci operasyonu2İskenderun halkının yoğun şikâyeti üzerine duygu tacirlerine yönelik operasyonlarını sıklaştıran İskenderun Belediyesine bağlı Zabıta Ekipleri, dünde dilencilik yapan Suriyelileri müdürlüğe aldı. Müdürlüğe alınan Suriyelilerin, üzerlerinde yapılan üst aramalarının ardından topladıkları paralara el konularak, haklarında yapılan işlemlerinin ardından ya kamplara ya da Suriye’ye gönderilecekleri belirtildi.

Zabıta ekipleri, özellikle duygu tacirlerinin mesken tutuğu noktalarda çalışmalarını yoğunlaştırarak, cami görevlileri ile görüşüp onlarla birlikte istişareli çalışıyorlar.

Konu ile ilgili bilgi veren Zabıta görevlileri; “Cami görevlileri ile görüştük. Onlarla sürekli istişare içerisindeyiz. Cami etrafında bu tür duygu tacirlerinin bulunması halinde bizlere bilgi veriyorlar. Bizlerde sivil ekibimiz ile anında müdahale ediyoruz. Yaşları küçük olanları çocuk şubeye götürerek, Çocuk Şube ile ortak çalışarak, çocukların adres tespitini yapıp, onları ailelerine teslim edip, çocuklarına bu tür işleri yaptırmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Daha sonra da ihtiyacı olan ailelere erzak yardımında bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini gördüğümüze inanıyoruz. Bu uygulamamız ile birçok ailenin çocuklarını dilenmeye göndermediğini tespit ettik” dediler.

Dilencilik yapan yaşları büyük olan Suriyelilerin ise haklarında yapılan işlemlerinin ardından, “Suriye’ye mi gitmek istersiniz? Yoksa Kampta mı kalmak istersiniz?” sorusunun ardından, Suriyelilerin yapacağı tercihler doğrultusunda, istedikleri yere gönderildikleri kaydedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here