Yüzmede İlk Kez Finale Kaldık!

0
56

“11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası”nda organizasyon komitesinde görev alan Hatay Yüzme İl Temsilcisi Murat Şaydak, şampiyonada Türk spor tarihinde ilk kez yüzmede final başarısı gösterildiğini belirtti. Şaydak, Federasyon Başkanları Ahmet Bozdoğan’ın bu başarıda en büyük pay sahibi olduğuna vurgu yaptı.

12-16 Aralık tarihlerinde İstanbul Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunda yapılan 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasında Türk sporcular üç defa final ve dört defa yarı final yüzerek tarihinde bir ilke imza attı. Türk sporcusu İskender Başlakov 4 Türkiye rekoru ve iki final yüzerek Türkiye adına en başarılı sporcusu oldu.

Müsabakalarda organizasyon komitesinde görev alan Hatay Yüzme İl Temsilcisi Murat Şaydak, bu başarının Türkiye adına önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek; “Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan’ın yüzme sporuna adeta çağ atlattı. Tarihimizde ilk defa finallere kalma sevinci yaşadık. Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan’ın aldığı kararlar, takip ettiği süreç ve çalışmalarıyla bu başarıyı hak ettiğine inanıyorum. Bu başarıda en büyük pay ona ait. 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonasında erkekler yüz metre sırt üstü yarı finalinde Türkiye rekoru kırarak finale kalan İskender Başlakov finale de 50.76 ile dünya yedinciliğini elde etti. Eski rekor 51.07 ile Derya Büyükuncu’ya aitti. Erkekler 4×100 metre serbest bayrak yarışı seçmelerinde Türk takımı 3.14.40’lık derecesiyle sekizinci oldu ve şampiyona tarihinde ilk kez finale yükseldi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here