Yusuf Amca’nın Sakızlı Dondurmaları Sezonu Açtı

0
101

İskenderun’un meşhur ‘Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları’, dondurma sezonunu açtı. Havaların ısınmasıyla dondurma imalatına başladıklarını söyleyen Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları İşletmecisi Tevfik Bilen, iftar sonrası İskenderunluların dondurmaya büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Dondurma üretiminde en önemli faktörün hijyen olduğunu, ürünün hijyenik ortamda üretilmesi gerektiğini söyleyen Tevfik Bilen; “Havaların ısınmasıyla beraber dondurma imalatımız da başladı. Halkımıza hijyenik ortamlarda üretilmiş doğal ürünler kullanarak dondurma yapmaya devam ediyoruz.

İlk olarak sütümüzü 90 derecede kaynatıyoruz. Soğutulduktan sonra makinelerde dondurma imal ediliyor, donmaya bırakılıyor ve bir gün sonra satışa hazır hale geliyor. Şu an 11 çeşidimiz var. Yaz mevsiminin ortamına, meyvelerine göre üretimimizi yapıyoruz. Tüm ürünlerimiz doğaldır, çilek, limon, karadut, kavun gibi meyveler çıktıkça çeşitlerimiz de artıyor.

Dışarıda satılan limon dondurma da tabiî ki faydalıdır yeter ki hijyenik ortamda üretilsin. Hijyenik ortamda üretilmeyen dondurma sıkıntı yaratır. Hijyenik ortamda yapılan limon yazın serinletir, yemesi de hoştur” dedi.

Ramazan ayında olunması nedeniyle, iftar sonrası dondurmaya bayağı talep olduğunu da ifade eden Bilen, malzemelere gelen zamlarla mücadele etmeye devam ettiklerini de kaydetti. Bilen; “Biz yaz başlamadan önce kendi stoklarımızı yapmıştık. Şu an stoklarımız bitmek üzere. Şekerin çuvalı bin lira oldu, fıstık 300 TL, kakao 100 TL, süt 10 TL. Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız, her kesimin dondurma yiyebilmesi için. Fiyatlar tabiî ki çok pahalı, mümkün mertebe idare edebildiğimiz kadar edeceğiz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here