Bu Kafayla Çok Zor (3)

0
20

Değerli okurlarım, son sayımızda egzersiz konusuna değinmiştik. Bu konuyu bitirmek mümkün değil, ancak şimdilik ara vereceğiz “Kadınlarda Diyetin ve Sporun Önemi” konusuna değineceğiz.

Kadınlarımızın sıkıntıları bitmez. Örneğin bazıları adet görmeden önce sıkıntılar yaşarlar. Hormon dengesizlikleri, vücudun muhtelif yerlerinde oluşan şişkinlikler, ruh hali, dengesizlikler, çevre faktörlerinin rol oynadığı türlü olumsuzluklar. Saydıklarıma “Adet öncesi sendrom” adı veriliyor. Yorgunluk, sinirlilik, uyumsuzluk halleri kendini gösterebiliyor.

Doktorların ilaç yazma özellikleri fazlaca gelişmiştir ama yine de ilaca fazla itibar etmeden, spor ve diyet ikilisiyle bu olumsuzluklar çözüme kavuşturulur.

Egzersizlerden ve de söylediklerimi uyguladıktan sonra, sakın ola ki değişik duygulara kapılmayın… Şöyle ki “…Ağaçlar kesilmiş, ama biz üç milyar ağaç diktik! Boğazı ikiye ayırdım, evvelce boğaz yoktu. Baktım ki herkes işine gücüne yüzerek gidiyor, ben de köprüler yaptırdım. Papaz’ın Çayırı idi daha önce İmam’ın Çayırı yaptım Allah’ın izniyle. IMF’ye olan borcumuzu hamdolsun maaşımdan verdim. İçkiyi yasakladım, yoksa Rabbime nasıl, hangi yüzle cevap verirdim…” şeklinde düşüncelere sakın kapılmayın.

Futbolun vazgeçilmezliğine, deşarj olunmasına yardım ettiğin, faydaları ve bazı zaman zararlarına, bundan kimlerin daha çok yararlandığına da haliyle yer vereceğiz. Özelikle, yaz sezonuna girerken, belli yerlerde ilginç şeylere tanık oluruz, tabi dikkatle incelersek. Kimileri, narkozla bayılır yağlarını aldırır, kimileri inceltici makinelerin himayesine sığınır, kimileri de elverişli yerlerde tempolu yürüyüşe devam eder. Kimileri ise aç kalmayı yeğler. Ancak, bu dönemden en fazla karlı çıkan, hiç ummadığımız spor salonları olur.

Bahar aylarında spor salonları tavan yapar. Malum yaz geliyor, plajlarda, kamplarda, tatil beldelerinde ince gözükmek gerekiyor.

Efendim, yılın belli aylarında maddi manevi tüm sıkıntılara katlanıp da normal kilonuzu bulduğunuzda, 8-9 ayda sırt üstü yatmanın da bir anlamı olamaz. Bunu el yüz yıkamak gibi, duş almak gibi alışkanlık haline getirmek gerekmektedir. Doğrusu da bu olmalıdır!

Sonuçta, hangi spor salonuna giderseniz gidin, acemilik çeker, yadırgarsınız. Nedeni bellidir aslında. Oranın yenisisiniz ve bir dönemliksiniz. Acemilik hiçbir konuda sıcak bakılacak bir hadise değildir diyelim ve spor salonlarına yarın devam edelim. 

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here