“Yürekler Toplu Atarsa Hedefe Ulaşılabilir”

0
67

MHP İl Başkanı Adnan Akdaş Büyükşehir Tasarısına Karşı Birlik Olmak Gerektiğini Savundu…

MHP Hatay İl Başkanı Adnan Akdaş, Ak Partinin Türk Devlet sisteminin milli ve üniter yapısını ortadan kaldırıp, Federal Devlet sistemini hayata geçirmek, ülkeyi eyaletlere ayırmak ve başkanlık sistemine geçişin alt yapısını oluşturmak için bütün şehir yasasını meclise sunduğunu öne sürdü.

Hükümetin, bin yıllık kardeşliğimize son darbeyi vurup, ülkemizi eyaletlere ayırmak ve böylece başkanlık sistemine geçişin alt yapısını oluşturmak için Bütün Şehir Yasasını meclise sunduğunu söyleyen Başkan Akdaş, “Bu yasa ile 29 il özel idaresi, 1582 belde belediyesi ve 16.082 köy tarih olmaktadır. Yüz senelik bir kurum olan özel idarelerimiz de ortadan kaldırılmaktadır.

İl mülki sınırları belediye sınırları haline getirilmektedir. Tüm insanlarımıza ama özellikle il merkezi dışında yaşayan insanlarımıza yeni vergiler getirilmekte, yeni mali külfetler yüklenmekte, karar mekanizmalarından ve hizmetten uzaklaştırılmaktadır. Bu talep, 40 bin insanımızın katili PKK’nın dayatmasıdır. Bu plan, AKP ile PKK’nın Oslo’da yaptığı pazarlıkların ürünü, hükümetin terör örgütüne verdiği sözlerin dillendirilmesidir” dedi.

Parti olarak, illerin büyükşehir yapılanmasına, hele hele büyükşehir belediyelerine daha fazla kaynak aktarılmasına asla karşı olmadıklarını vurgulayan Akdaş; “Ancak, Büyükşehir yapılanmasının yöntemi, aziz vatanımızın bölünüp parçalanması olamaz, olmamalıdır! Anayasamızın değiştirilemez hükümlerini de ayaklar altına alarak Ankara’nın otoritesinin Hakkari’de, Edirne’de, Diyarbakır’da, Van’da karartılması ve yerel otoritelerin özerk hale getirilmesi değildir, bunun yolu!” dedi.

Türk Milliyetçilerinin, ABD, AB, AKP ve PKK’nın yazdığı bu bölünme senaryosuna sonuna kadar karşı çıkacaklarını da söyleyen MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, “Büyük şehir sınırları içinde köylümüz, esnafımız ve dar gelirli köylerde yaşayan insanlarımız ezilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, zor şartlarda hayatını sürdüren çiftçimizin, köylümüzün ve tüm insanlarımızın sırtına “büyük şehir kuruyoruz!” kisvesi altında yeni vergiler, harçlar ve %300’e varan su ve elektrik zamları, emlak, çöp ve temizlik vergilerinin yüklenmesi girişimine karşı koyacak, kara-kara “yarın” hesapları yapan esnafımızın “götürü usul”den “gelir vergisine” geçirilmesine, belediye ve özel idarelerde çalışan binlerce personelin dibi görünmeyen havuzlara atılmasına, üreten kesimin ve yoksul kitlelerin ezilmesine “HAYIR” diyecektir. Cumhuriyeti birlikte kuran insanımızı, yerel yönetimlerde, karar veren olmaktan çıkartıp, seyirci konumuna getiren bu düzenlemeye kesinlikle rıza göstermeyecektir.

Yakın bir gelecekte tüm Türkiye’yi içine almayı hedefleyen ve federal başkanlık sisteminin altyapısını kuran bu ihanet yasasına karşı MHP, TBMM’de, tek başına mücadele vermektedir. Unutulmamalıdır ki yürekler toplu atarsa hedefe ulaşılabilir. Devletimizin bütünlüğü, milletimizin birliği, cumhuriyetimizin ve milli egemenliğimizin tüm kazanımlarının korunabilmesi için sizleri saf tutmaya, bir ve beraber hareket etmeye çağırıyoruz. “SES VER TÜRKİYE” derken, “KARAR ANI”nı işaret ederken kastettiğimiz buydu. ‘Milletimiz, vatanının bölünmesine asla müsaade etmeyecektir’ diye haykırırken tek güvendiğimiz sizlerin aklıselimi ve sağduyusu idi. Bugün eyalet sistemine hayır demenin, harekete geçmenin tam zamanıdır. Ya bugün konuşulacaktır, ya da yarın konuşulanların bir hükmü kalmayacaktır. Ya bugün dik durulacaktır, ya da yarın bu vatanın geleceği karartılırken gösterilen suskunluğun utancı çocuklarımıza bırakılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here