Yüksel; “Yandaşı Değil, Halkı Düşünen İktidarı Kuracağız”

0
33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık basın toplantısında yine ülke gündemi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mevcut iktidarın ülkeyi yönetemediğini bir kez daha savunan CHP’li Yüksel; “Yandaşı değil halkı düşünen iktidarı kuracağız” diyerek çarenin CHP’de olduğuna vurgu yaptı.

Toplantının başında, Türkiye’nin içinde bulunduğu kara tablodan bahseden Yüksel; “Kimse geleceğe güvenle bakamıyor, gençler mutsuz, yüzler gülmüyor, tencere kaynamıyor, mutfakta yangın var, cepler boş. Ufukta da görünen hiçbir şey yok.

Sanki ülkeyi 20 yıldır başkaları yönetiyormuş gibi ne diyorlar; ‘Yapacağız, Edeceğiz!’ Damat bunlara miras bırakmış, o da diyordu ki Şubat, Ocak’tan iyi olacak, Mart, Şubat’tan iyi olacak. Bunlar da iki ay sonra daha iyi olacak, yaz başlangıcı iyi olacak, yaz sonu daha iyi olacak diyorlar.

Kimseyi kandırmayın ve kendinize gelin! Ülkeyi siz yönetiyorsunuz 20 yıldır ve tek başınıza. Tek adam rejimi ile bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Başaramadınız, ülkeyi iflas ettirdiniz. Bir an önce çekin gidin ve gideceksiniz. Tarkan bir şarkı söyledi. Niye üstünüze aldınız? Yaranız var da mı gocundunuz?” şeklinde konuştu.

Türkiye’mizin bataklıktan, israf denizinden ve haramzadelerden kurtulması gerektiğine de işaret eden Yüksel; “Türkiye, bu haramzadelerden kurtulmalı ve ayağa kalkmalıdır. Yapacaktır, bataklıktan kurtulacak ve ayağa kalkacaktır.

Bunlar çarşıda, pazarda, her yerde ‘CHP bu ülkeye ne yaptı ki?’ diye sorup duruyorlar, ben de buradan cevap veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkeye demokrasiyi getirdi. Cumhuriyeti kurdu, sosyal demokrasiyi, sendikal hakkı, emeğin hakkını vermeyi, eşitliği getirdi. Bugün ülkemizde Etibank’tan tutun, Sümerbank’a ve Şeker Fabrikalarına, aşı üreten Hıfzıssıha Enstitüsüne, ilaç üreten fabrikalara, demiryolundan, limanlara kadar her şeyde Cumhuriyet Halk Partisi’nin imzası var. Bilmeyenler de bilsin!” dedi.

Elektrik Bir An Önce Kamulaştırılmalı

Konuşmalarında, pahalı elektrik konusunu da değerlendiren Yüksel; “Avrupa’nın en pahalı elektriğini biz kullanıyoruz. Vatandaşı güya kandıracaksın! Elektriğe yüzde 127 zam yapacaksın, sonra 5-10 kuruş indirdim diyeceksin. Sen kimi kandırıyorsun? Halkın gözü açıldı. İnsani ihtiyaç olan elektriği özelleştirdik. Elektrik işini, özel 21 şirkete devrettik. Ucuza alan bu firmalar, vatandaşa zulüm yaparak katmerli faturalar gönderiyorlar. Bu firmalar, devletten aldıkları fiyatın üzerine, 210 kilovata kadar %330, 210 kilovatın üstünde kullanıma da %546 zam yaparak vatandaşa gönderiyorlar.

Bu şirketlerin 2021’de Aylık karı 19,7 milyar liraydı, 2022’de ise bu şirketleri Aylık karı 42,2 milyar lira olacak. Soru şu temel ihtiyaç maddesi olan elektrik halk için mi olacak yoksa servetine servet katanlar için mi olacak. Elbette ki millet için olmalı ve bir an önce kamulaştırılmalıdır” diye konuştu.

Sağlık Paralı, İlaçta Sıkıntı Var!

Açıklamalarında sağlık ve ilaç konularını da irdeleyen CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Sağlık sistemimiz çöktü. Sağlığı bile paralı hale getirdiler. İnsanlar randevu almak için aylarca sıra bekliyorlar. Devlet Hastanelerine yeterli derecede yatırım yapılmıyor ve vatandaşın Özel Hastanelere gitmesi teşvik ediliyor. Vatandaşın özel hastaneye gidecek ne takati var ne de parası var. Sağlık paralı hale gelir mi?

Türkiye’nin bir ilaç fabrikası vardı. 2005 yılında gelip ilaç üreten fabrikasını da aşı üreten Hıfzıssıhha Enstitüsünü 2011 yılında kapattıkları gibi kapattılar. Şimdi artık düşünme zamanı! Halkı düşünenden yanı mı olacağız, halka bu zulmü yapandan mı olacağız? Bir karar vermek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Savaş Krizi En Çok Bizi Etkiler…

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş krizi hakkında konuşan ve bu krizin tüm Dünya’yı etkileyeceği gibi en çok bizim ülkemizi etkileyeceğini de belirten Yüksel; “En çok biz etkileniriz çünkü dışardan aldığımız buğdayın %87’sini Rusya ve Ukrayna’dan alıyoruz. Neden? Çünkü biz tarımı bitirdik, çökerttik. İşte beka meselesi burada!

Doğalgazın da 3’te birini bu iki ülkeden alıyoruz. Ülkemize gelen turist sayısının %23’ünü de bu iki ülke karşılıyor. Çıkacak savaş bu yüzden en çok bizi etkileyecek.

Manzara bu şekilde vahim! Ama işi gücü bırakmışlar masanın ayağı ile uğraşıyorlar. Bu millet evinde tencereyi kaynatamıyor, mutsuz ve umutsuz. Bunlarla uğraşın!” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, Türk Vatandaşlığı verilen Suriyeliler hakkında da açıklamalarda buluna Yüksel, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşlığının bu kadar ucuz olmaması gerektiğine ve bu uygulamanın bitirilmesine vurgu yaptı. Yüksel, ‘Beka meselesi’ diye bağıranların bu konuyu da irdelemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, konuşmasının sonunda ise çarenin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirterek; “Millet çıldırıyor, milleti delirttiniz. Boşanma sayısı çığ gibi büyüyor, antidepresan ilaç kullanımında çığ gibi artış var. İşte bu millet sandığı bekliyor, hesabını soracak. Ayağa kalkacağız, konuşacağız, birbirimize sarılacağız, yandaşı değil halkı düşünen iktidarı kuracağız” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here