Yüksel; “Verin Bize Eski Türkiye’mizi Bir An Önce Çekin Gidin”

0
47

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Verin Bize Eski Türkiye’mizi Bir An Önce Çekin Gidin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık yaptığı değerlendirmelerde ilk olarak yeni açılan eğitim öğretim yılına değindi.

2021-2022 eğitim öğretim yılının sorunlarla açıldığını kaydeden Yüksel; “Veliler canlarını eğitime, okula teslim etti fakat eğitim öğretim yılı acılarla açıldı, eksiklerle açıldı, ızdıraplarla açıldı. Veliler bağırıyor, hijyen koşulları yok, maske yok, lavabolarda hijyen malzemeleri yok! Üniversite öğrencileri de bilinmezin içinde. Geleceğimiz olan gençlerimiz, ülkemizi yönetemeyenler tarafından kaderiyle baş başa bırakıldı, parklarda, sokaklarda, bankların üzerinde yatıyor. Türkiye’de fahiş fiyattan bahsedenler, fahiş fiyatın ta kendisi olanlar, gençlerimizi kaderiyle baş başa bıraktı. 2002 yılında bir üniversite öğrencisine devlet aylık 43 lira burs veriyordu, 43 lira ile öğrenci yarım altın alabiliyordu, 5 lira cebinde kalıyordu. Şimdiki burs ücreti aylık 650 lira. Bununla övünüyorlar, parayı pul ettiklerinden bi haber milleti kandırmaya devam ediyorlar. Burs alan bir öğrenci şu anda yarım altın alabilmek için üzerine tam 962 lira para koyması gerekir. Türkiye’deki parayı pul ettiniz, değersizleştirdiniz, öğrenciyi kaderiyle baş başa bıraktınız. 6 milyon mülteciye bakabiliyoruz, barındırabiliyoruz, kendi canımız, kendi geleceğimiz olan öğrencilerimizi barındırmıyoruz, onlara yatacak bir yer dahi bulamıyoruz. 30 Aralık 2020 tarihinde 781 olan yurt sayısı 2021’de 272’ye düştü ve öğrencilerimiz bu şekilde yalnız kaldı. 2021 yılında tam 37 tane öğrenci yurdu ekonomik nedenlerle kapatıldı. 20 yıldır bu milleti sömürdün, bu devletin gelirini çarçur ettin, israf ettin, yandaşa yol arkadaşına peşkeş çektin, servetinize servet kattınız, bir de öğrenciye dönüp gözünüze dizinize dursun diyeceksiniz. Sizin gözünüze dizinize dursun! Bu millet bunun hesabını er geç soracaktır. İsrafa, harama, şatafata para var, emekliye, işçiye, öğrenciye para yok” derken öğrenciye sahip çıkan Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmasında ülke ekonomisine de değinen Başkan Yüksel; “Ülke bir bilinmeze sürükleniyor, onun için uyanma, uyarma zamanı, herkesi ses vermeye çağırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisine laf yetiştirmeyi, hakaret etmeyi, her sözü söylemeyi kendine görev bilenlere seslenmek istiyorum; yanı başındaki ortağına bir bak. Daha yerel seçimlerde terörist başının yanına elçi gönderen ortağına bak. Orada kim PKK’dan medet bekliyor gözlerinin içine bak, onu göreceksin. Vatandaşlar bana ısrarla soruyor; kış geliyor, geçen yıl 35 liraya aldığımız kömür şu anda 60-65 lira. Bu kış biz nasıl ısınacağız diye feryat ediyor vatandaş. Arkadaş fahiş fiyattan yakınıyor, işte sana fahiş fiyat! Bu vatandaş bu kışı nasıl geçirecek, asgari ücretli, emekli bu kömürü nasıl alacak. Çarşı pazar yanıyor, mutfaklar yanıyor, enflasyon durdurulamıyor, çünkü yönetilemiyor. İsrafın olduğu yerde, kul hakkının yendiği yerde, demokrasinin olmadığı yerde, yasaların işlemediği yerde ekonomi düzelmez. Güvenin olmadığı yerde, hoşgörünün, sevginin olmadığı yerde hiçbir şey iyiye gitmez. Dar gelirli perişan, kışı nasıl geçireceğini, çocuğunu okula nasıl göndereceğini kara kara düşünüyor.

Ülkeyi yönetenler kendi vatandaşını soyar mı? Eski Türkiye’den yakınıyorlar. Eski Türkiye’de vatandaşlar mutluydu, geleceğe güvenle bakıyordu, çocuklar okula koşa koşa, umutla gidiyordu. Şimdi üniversite mezunu işsiz, üniversite mezunu KYK borcunu ödeyemiyor, gencimiz çaresiz, geleceğe güvenle bakamıyor. Eski Türkiye’de mutluluk, refah vardı, Türk parasının değeri vardı haberiniz var mı? Yeni Türkiye’de ne var; israf, haram var, kul hakkı yeme var, eşitsizlik, adaletsizlik var. Yeni Türkiye’de bu var. Onun için diyoruz ki verin bize eski Türkiye’mizi bir an önce çekin gidin” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here