Yüksel; “Gericiliği, Yobazlığı Yeneceğiz!”

0
25

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, bayram sonrası ilk basın toplantısını ilçe binasında gerçekleştirdi.

Gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Yüksel, ilk olarak ülkemize çok sayıda göçmenin kabul edilmesine değindi.

Ülkenin adeta yolgeçen hanına döndüğünü savunan Yüksel; Türkiye yol geçen hanına çeviren göçmen istilası… Bakın hiçbir ülke böyle bir geçişe izin vermiyor. Çünkü kendi güvenliğini düşünüyor, kendi iç güvenliğinden endişe ediyor, kendi vatandaşını düşünüyor, bu geçişlere izin vermiyor. İzin vermediği gibi de Türkiye’yi göçmen istilası ile baş başa bırakıyor, biraz da pohpohluyor, ‘siz daha iyi yaparsınız, siz bunları daha iyi beslerseniz, doyurursunuz’ diye çanak tutuyor. Bir ev, bir aile düşünün, aile reisi evine herkesin girmesine izin vermez. Her evin bir kapısı vardır. Siz evinize her geçeni almıyorsanız, ülkenize de vatanınıza da her geleni, her geçeni alamazsınız. Türkiye’deki bu sorun gerçek bir beka sorunudur, iç güvenlik sorunudur, gelecek kaygısının sorunudur. Şu anda ülkemizde farklı ülkelerden tam 6 milyondan fazla insan var. Buna ülkemizin dayanacak gücü, takati yok. Zor durumda olan insanlar için, sınıra yakın bir yerde tampon bölge oluşturulur, onlara bakarsınız, insani ihtiyaçlarını karşılarsınız o ayrı bir şey ama bir ülkenin sınırları korunamıyorsa, her gelen gelip geçiyorsa, hatta rüşvetle geliş gidişler sağlanıyorsa bu bir beka sorunu, bir iç güvenlik sorunudur. Şimdi de 3 milyar Euro teklif ediliyor, alın siz bu parayı bu insanları ülkenizde dağıtın, besleyin, istedikleri gibi yaşasınlar. Dünya tarihinde olmayan bir şeyle karşılaşıyoruz.

Şehirlerimiz patlama noktasına geldi. Bugün Hatay’da bazı ilçelerimizde nüfus sayısı eşitlenmiş durumda. Bir seçim olsa seçimi kazanacak duruma geldiler. Hatay’ın, Kilis’in, Antep’in durumu bu… Maalesef içler acısı bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Bu gidişat iyi bir gidişat değil, ülkenin demokratik yapısı değişiyor. Bu yapı bozulduğu anda toplumun sosyal, siyasal bütün yapıları yerinden oynar ve siz ülkeyi kaosa sürüklersiniz” şeklinde konuştu.

Türk Askerinin Afganistan’a gönderilmesini de eleştiren Yüksel; “ABD istedi diye Türk Mehmetçiğini Afganistan’a göndermek bir beka sorunudur. Biz ABD’nin taşeronu olamayız, olmamalıyız” dedi.

Bu Gidişe Dur Demek Zorundayız!

Ülkemizdeki ekonomik gidişatın da içler acısı olduğunu öne süren Yüksel; “Maalesef ekonomimiz içler acısı. Ekonomik bağımsızlığımız yok olmakla karşı karşıya. Her gün dışarıya faiz ödüyoruz. Suriyeliler olmasa ekonomimiz çöker diyorlar, itirafta bulunuyorlar. Suriyelilere gelen parayla ekonomimizi döndürüyoruz demek istiyorlar. Ekonominin iflas ettiği, bir beka sorunu yaşadığımızın en güzel kanıtı budur. Kontrol edilemeyen bir enflasyon ve hayat pahalılığı insanımızı, esnafımızı perişan, kimsesiz ve çaresiz bırakmış durumda. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3500 lira! Peki bu ekonomik buhrandan nasıl çıkabiliriz? Sene 1929, bütün dünya ekonomik buhranda iken büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yıkılmış, mahvolmuş bir ülkeden büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruyor. 1930’dan itibaren satarak değil üreterek, üretime geçerek Türk ekonomisini ayağa kaldırıyor. Çare üretmek! Her alanda üretime geçmektir! Ülkemizdeki tarım, ülkemizdeki çiftçi çökmüş durumda. Bir ülke tarımda çökmüşse, geriye gidiyorsa bağımsızlığı tehlikede demektir, geleceğimiz tehlikede demektir. 2003 yılında çiftçimizin toplam borcu 2,5 milyar liraydı. 19 yıllık AKP iktidarında çiftçimizin borcu tam 72 kat artarak 180 milyar liraya çıktı.Çiftçi toprağını terk ediyor, tarımı terk ediyor, işte beka sorunu bu! Bu gidişi durdurmak zorundayız, bu gidişe dur demek zorundayız” diye konuştu.

Uyan Türkiye!

Ülkenin içinde bulunduğu durumla ilgili iktidara yüklenen Yüksel; “Ülkeye sizden daha büyük kötülük yapan var mı? Almanya’da sel felaketi oldu Almanya başbakanı, devlet bakanı 400 milyon euro afet bölgesine ilk parti yardım gönderdi. Biz ne yaptık vatandaşın kafasına çay paketi fırlattık. Geldiğimiz durumu anlatan daha iyi bir fotoğraf olabilir mi? Kafanıza çay paketi fırlatılmasını istemiyorsanız, sizi çaya mahkum edenlerden hesap sormak istiyorsanız uyanın! Kendi istediği kadar uyuyabilir, canlı yayında uyuyabilir, otururken uyuyabilir ama yeter ki Türk milleti uyan! İnşallah en yakın zamanda derin uykuda olanlar da uyanacak. Uyan Türkiye, kendine gel Türkiye, dik dur Türkiye diye haykırmak istiyorum.

Pandemi mücadelesinde ekonomik anlamda sınıfta kaldık, başarısız olduk. İnsanımızı, esnafımızı çaresiz ve kimsesiz bıraktık. İnsanlar patlama, cinnet noktasına geldi.

Bu arada filenin sultanları ile gurur duyduk. Onlarla gurur duymayıp onların şortuna karışan, onların şortu üzerinden istismarcılık yapan o hainleri, o aymazları da kınıyorum, lanetliyorum. Sizin aklınız başka bir şeye çalışmaz mı? Filenin sultanlarını gururla selamlıyorum, bütün Türk Milleti sizinle gurur duyuyor. Türk kızları, Türk gençliği, Türk milleti bütün unsurları ile gericiliği, yobazlığı yenecektir, yenmelidir, yeneceğiz!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here