‘Yol Arkadaşım’ İskenderun’da

0
411

trt-kilise çekimi1TRT Haber’de Yayınlanan ‘Yol Arkadaşım’ Adlı Programın Çekimleri İçin İskenderun’a Gelen Ekip, Son Çekimlerini Kilisede Gerçekleştirdi…

Türkiye’nin her tarafını gezerek, o yörenin tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan “Yol Arkadaşım” adlı program çekimleri İskenderun’da yapıldı. İki gün süren program çekimlerinin sonuncusu Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirildi.

trt-kilise çekimi2

TRT Haber’de yer alan Yönetmenliğini Neşe Uğur Nohutçu, Yapımcılığını Alper Tunga Özdemir, sunuculuğunu da Nilgün Esin’in yaptığı “Yol Arkadaşım” adlı program çekimleri için, program ekibi önceki gün İskenderun’a geldiler. Ekip, İskenderun Körfezi, Balıkçı Barınağı, Ahşap Oyma Sanatının Ustası Behzat Bök, Madenli Beldesinde maydanoz üreticileri ve dün son olarak tarihi Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde çekimlerde bulundular.

trt-kilise çekimi3

3 yıldır yayla ve meralar hariç 81 il 521 köy 530 ilçede çekimler yapıp o bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri kamuoyuna sunduklarını belirten Program Sunucu Nilgün Esin; “Şuanda da İskenderun’da çekimler gerçekleştirdik. İki gün süren çekimlerin sonuncusunu Bugün (Dün) burada tarihi kilisede gerçekleştiriyoruz. Burada yapılan çekimlerin bir aksilik olmaması halinde Mart ayının ikinci haftasına yayına girmesi planlanıyor” dedi.

Program ekibi, Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım ve Kilise Vakıf Başkanı Can Teymur ile röportaj gerçekleştirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here