Kaymakam Özyiğit ‘Seçim Güvenliği’ Toplantısı Yapacak

0
55

seçim toplantısı1İskenderun Kaymakam Hasan Özyiğit başkanlığında ilçemizde faaliyette bulunan Basın Meslek Kuruluşları Cemiyeti ve Birlik Başkanları ile yazılı ve görsel basın kuruluşları temsilcilerinin de katılımlarıyla “Seçim Güvenliği” konulu toplantı yapılacak.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokalinde, bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda; 30 Mart 2014 Tarihinde Yapılacak Olan Mahalli İdareler İle Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimleri sürecindeki çalışmalar ele alınarak, seçimlerin İlçemizde demokratik bir ortamda huzur ve güven içerisinde geçmesine yönelik alınan tedbirler değerlendirilecek ve basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunulacak.

Vali Lekesiz de Basınla Bir Araya Geldi

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de dün gazetecilerle bir araya gelerek Mahalli İdareler Seçimlerinde alınması gereken önlemleri görüştü. Hatay Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Hatay İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ tarafından gerçekleştirilen sunumda, seçimlerin güven ortamında gerçekleştirilebilmesi için alınan önlemler ile ilgili gazetecilere bilgi verildi.

Hatay’da 3 bin 404 sandıkta 968 bin 332 seçmenin oy kullanacağı belirtilirken, seçim döneminde ve oy kullanma sürecine olası olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için Hatay genelinde özellikle sandıkların sayım merkezlerine ulaştırılabilmesi için güvenlik güçlerinin tüm ana ve ara arterlerdeki yol güzergahlarında hazır bulunacağı vurgulandı. Ayrıca bir helikopterin İskenderun’da hazır bulundurulurken zırhlı birliklerin de seçim güvenliği için il genelinde hazır olacağı kaydedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here