Yılmaz; “Sorumluluklarımızı Uygulamalıyız!”

0
93

itso meclis toplantısı4İTSO Yeni Yönetimi İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan kongrenin ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda özellikle Reyhanlı’da yaşanan terör olayları, İskenderun ekonomisi, esnafın, sanayicinin, ihracatçıların sorunları, Ticaret Odası olarak yapılması gereken projeler ele alındı.

Toplantıda Reyhanlı’da yaşanan terör saldırısının ardından,  esnafın sigorta ve vergi borçlarının yapılandırılması, borçlarının ertelenmesi ile ilgili önümüzdeki ay Hatay ve ilçe Ticaret Oda Başkanlarının İskenderun’da toplanılması için görüş birliğine varıldı.

Kararlı, Cesur ve Birlikte Olmalıyız…

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yeni meclisin ilk toplantısında yaptığı konuşmasında Reyhanlı’da yaşanan terör olaylarına değindi. İTSO Başkanı Yılmaz; “Böyle saldırıların asıl amacı yüreklere acıyla beraber korku salmaktır. Bizler bu amacın farkındayız; onun için dirayetli, kararlı, cesur ve en önemlisi birlikte olmalıyız. Ortak hareket ettiğimizde çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olmayacaktır. Tüm temennimiz böyle olayların bir daha yaşanmaması yönündedir” dedi. Yılmaz, konuşmasının devamında İTSO eski başkan ve yönetimine yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

itso meclis toplantısı5

Önde gelen isimler olarak tek vücut olmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz; “Öfkemiz de bir sevincimiz de, kararımız da bir kararlılığımız da bir olmalıdır. Bundan sonra bizleri birçok sorumluluk bekliyor. Bu sorumluluklar İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapısını, ne olduğunu, neler yapmasını, nasıl yönetilmesi gerektiğini, en genel anlamda bütün sorumluluklarını ortaya koyuyor. Bu sorumlulukları uygulayabildiğimiz ölçüde yaşadığımız şehirde söz sahibi olabiliriz. Aksi takdirde sıradan bir kuruluş olmanın ötesine geçemeyiz” diye konuştu.

Ayırım Yapmadan Herkese Eşit Olmalıyız

Bundan sonra yapılacaklarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz; “Yeni yönetim sisteminde herkese eşit mesafede yaklaşmak, bu noktada kendisini bir kez daha gösteriyor. Saygınlıkla herkese örnek olabilecek, iş istihdamı yaratabilen, adalet ve vicdan duygularına sahip, başladığı işi kararlılıkla sürdüren ve noktayı koyan, sorumluluktan kaçmayan ve kaçanı desteklemeyen ve en başta belirttiğim gibi etnik bir ayrım yapmaksızın herkese eşit mesafede yaklaşabilen bir yönetim anlayışına sahip olmalıyız. Ancak bu sayede saydığım tüm bu özellikler hayata geçer ve önem kazanır. Umuyor ve diliyorum ki İskenderun’umuz attığımız adımlarla daha mümtaz bir şehir olma yolunda ilerlemeye devam edecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından, Ali Tekten, Müfit Tennioğlu da birer konuşma yaparken, İTSO Meclis üyesi Bilgehan Hakan ise yeni meclisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here