Türkçe Olimpiyatları 3 Haziran’da İskenderun’da

0
256

türkçe olimpiyatları5İskenderun’da, 3 Haziran’da Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek olan “11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları” programı öncesi bir toplantı düzenledi. Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi ve davetliler, Yelken Kulübü’nde bir araya geldi. Türkçe Olimpiyatlarının Tertip Komite Başkanlığını iş adamı Recep Atakaş, Başkan yardımcılığını da KİSİAD Başkanı Tamer Eker yapıyor. Programın sunuculuğunu ise Samanyolu Haber Spor Müdürü Mehmet Şeyho yaptı.

Toplantıya, İskenderun Belediye Başkan Vekili Emin Dönmezer, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri, Engin Vayisoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer, çevre ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra iş adamları ve sanayiciler katıldı.

140 Ülkeden 2 Bin Finalist Öğrenci!

Toplantıda geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’nın sinevizyon gösterileri davetlilere izlettirildi. Programa davetli olarak katılan Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Türkçenin evrensel bir dil olduğunu belirtti.

Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkan Yardımcısı Tamer Eker de 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın bir ayağının da İskenderun’a olacağını kaydetti.

Davete katılan İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur ise; “Bu yılda dünya çocukların ülkemize gelecek olması, 140 ülkeden çocukların ülkemize gelecek olması çok ayrı bir güzellik olduğunu düşünüyorum. Çünkü temelinde önemli bir organizasyon var. Dünyaya hitap ediyorsunuz. Dünya insanlarına Türkçenin Türk olmanın Türk kültürünün Türk sanatının Türk şiirinin ne olduğunu gösteriyorsunuz. Ben bir Türk olarak onur ve gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Başer; “Gerekli Önlemler Alınacak!”

İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar da konuşmasında; “3 Haziran günü İskenderun’da gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın barış huzur içerisinde geçmesi için emniyet olarak gerekli tüm tedbirler ve önlemler alınacaktır. Bizler emniyet teşkilatı olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz ve bu birlikteliğin gücüne katkı sağlayacağımız için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verileceği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here