Yılmaz; “Kampus Hastane Projesi Ölüm Projesi Olacak”

0
78

BASK, Riskli Bölgeye Yapılması Planlanan Kampus Hastanenin Yapımını Önlemek İçin Platform Kuruyor

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Saadet Partisi GİK üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan’ı ziyaret etti.

Beraberinde Bağımsız Sağlık Sen il temsilcisi Abdullah Gül ve Mehmet Ali Uylaş ile birlikte Çalışkan’ı ziyaret eden Metin Yılmaz, Hatay’da yapılacak olan Kampus Hastanenin, iki fay hattının ortasına ve kurutulan amik gölüne kurulacağını ayrıca “mera” vasfındaki verimli topraklara yapılacak olmasını platform oluşturarak önlemek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Riskli bölgede göle dönüşme ihtimali de olan ve mesafe olarak da uzak bir alanda olacak hastanenin, acil hastaların yetişemeyeceği ölçüde şehir merkezinden uzak bir mesafeye yapılarak insanların bile bile ölüme terk edileceğini belirten Yılmaz, Kampus hastane projesinin ölüm projesi olacağını söyledi.

Yılmaz; “Geçtiğimiz yıl da dile getirdiğimiz dünyada tek vadi etkisi oluşturan iki fay hattının ortasına mera kanununa kasten muhalefet edilerek gerçekleştirilen kampus hastane projesinin bir ölüm projesi olduğunu ilerleyen yıllarda yıkıcı etkisi büyük olacak depremlerde görülecektir. Bu hastane şifa mı yoksa felaket mi dağıtacak? Bu hatadan acilen vazgeçilmesini bekliyoruz.

Daha önce vazgeçilen ama şimdi tekrar rant uğruna yapılacağını öğrendiğimiz bu projeyi önlemek için ortak bir platform oluşturarak STK’lar hep birlikte bu tehlikeli korkunç projeyi durdurmalıyız. Sağı solu fay hattı olan 6 şiddetindeki bir depremin 10 şiddetinde hissedilebileceği böyle riskli bir bölgede yatmak ne kadar sağlıklıdır. Geçmişte Hatay’ın çok şiddetli depremler yaşadığını biliyoruz. Deprem riski olan bir ilde fay hatlarının üzerine ve gölün ortasına yapılacak olan bu hastane ile birilerine rant sağlamak için insanlar ölüme terk edilecek. Bu riski kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan da daha önce hal, ayakkabıcılar sitesi, stadyum gibi söz verilen birçok projelerin çoğunun laftan öteye gitmediğini ve uzun zaman geçmesine rağmen henüz ortada atılan adım olmadığını söyleyerek; “Bu projenin de hayata geçirileceğini zannetmiyorum. Ancak böyle bir hatanın affedilemez. Bunun hesabını kimse veremez. Yatırımlarda dikkatli davranılmalı.  Havaalanında da aynı hataya düşüldü. Şimdi tekrar göle dönmemesi için dünyanın parası harcanıyor. Daha önce havaalanına yapılan ek harcamalarla ve şimdide bu hastanenin su baskının önlemek için harcanacak ek masraflarla nice fabrikalar iş sahaları açılabilirdi. Öyle anlaşılıyor ki aynı hatalar tekrarlanıyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here