Yıldırım; “Türk Malını Tercih Etmek Vatandaşlık Görevidir!”

0
77

İçerisinde bulunduğumuz yerli malı haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yapan MHP Merkez İlçe 2. Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, yerli malı haftasının amacının ülkemizde yerli malı tüketiminin artırılması ve özendirilmesi olduğunu ifade etti.

Ülkemizde üretilen bir malın daha ucuzunu ithal ederek buradaki üreticinin zor duruma düşürüldüğünü savunan Yıldırım; “Elbette bizde olmayan daha kaliteli olan bir malı ithalat yoluyla getirmeliyiz fakat ülkemizde üretilen bir malın sadece daha ucuz diye getirmek ülke ekonomisine ve üreticiye zarar vermektedir. Böylece yerli malı ve tutumlu olmanın gerçek hayatta yerine getiremediğimiz görülmektedir, sadece sözde kalmaktadır. Bizi yönetenlerin yerli malı bilincini ilkokuldan başlayarak öğrencilere anlatılmalı sadece birkaç çeşit yiyecek getirerek öğrencilere gösterip bunları yemek bu bilince sahip olmadığımızın bir kanıtıdır.

Şehrimizde bulunan en büyük meslek dalından biri olan ayakkabı imalatı şu an ithalat yüzünden zor günler yaşamaktadır. Uzak doğudan kalitesiz ve sağlıksız olan ayakkabılar piyasaya zarar vermektedirler bunun yüzünden de üretim yavaşlamaktadır. Sadece ayakkabı değil birçok sektör ithalat dengesizliği yüzünden zor günler geçirmektedir.

Ülkemizde 2012 Mayıs ayı itibari ile ihracatımız 14 milyar dolarken… İthalatımız 22 milyar dolardır. Ülkemizin bu durumu göz önüne alındığında yerli malı haftasının ne kadar önemli olduğu ve bu bilincin halen ülkemizde gelişmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vatandaşın en küçük alışverişlerinde bile Türk malını tercih etmesi vatandaşlık görevidir. Ve bu ülkeye hizmettir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here