Yeşim Ugutmen’den Büyük Adım!

0
173

yeşim ugutmen1TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üyeliğine Seçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi asil üyeliğine, Akdeniz bölge temsilcisi olarak seçildi.

81 ilden gelen Kadın ve Genç Girişimciler İl İcra Komiteleri Başkanları, TOBB İcra Komitesi seçimleri için TOBB’da buluştu. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın ve genç girişimci kurullarını girişimciliği özendirmek için kurduklarını anlatarak; “Artık günde ortalama 20 yeni iş fikri geliyor. Son 3 yıldır girişimcilik ülkemizde moda oldu. Ama aslında biz moda olsun diye değil, ülkemizin geleceği için bu konuyu önemsedik. 2012 yılında girişimcilikle ilgili 267 toplantıya davet edildim. Bakıyorum rakamlara kadınlarımız çok daha hareketli. 2012 yılında kadın işveren sayımız 6 bin artarken, erkek işveren sayımız 12 bin azalmış. Odalarımızda da kadınların sayısı yüzde 300 arttı. Bundan sonra çıtayı daha yükseğe çıkarmak zorundayız. Demek ki attığımız tohum filizleniyor” şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda TOBB İl Kadın ve Genç Girişimci Kurulları İcra Komitesi Başkanları arasından coğrafi bölge esasına göre TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyelerinin seçimi yapıldı. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üyeliklerine Yeşim Ugutmen, Aynur Tartan, Hatice Güner Kal, Ayten Çöl, Nurhan Tekocak, K. Selda T. Demirel ve Rukizan Sızanlı; Yedek Üyeliklerine Işık Yargın, Sevim Güral Olgun, Zuhal Mansfield, Züleyda Çelebi, Meral Ayhan, Vildan Polat ve Birten Gökay seçildi.

Görevinin değişmesiyle sorumluluğunun arttığını ve risk almadan bir işe girişilemeyeceğini vurgulayan Yeşim Ugutmen; “Başarılı bir iş kadını olabilmek için öncelikle kararlı ve cesur olmalısınız. Kendinize olan güveniniz ve planınıza olan inancınız asla değişmemeli, asla ve asla atılım yaparken korkmamalısınız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here