Yerel Sporumuz ve Sponsorluk (1)

0
21

Değerli okurlarım, Amanos Dağlarına sırtını dayanış ve Akdeniz’in ılık sularına ayaklarını uzatmış, kilometrelerce bir kıyı şeridine sahip İskenderun’a, gazeteci-yazar olarak yıllardır hizmet vermekteyim. Son 15-16 yılım da, yerel basının en saygın yayın organlarından İskenderun Gazetesinde geçti ve de devam ediyorum. Elim kalem tutmaz hale gelinceye kadar ya da bana emrihak vasıl oluncaya değin gazetemizde yazmayı düşünüyorum.

Bu uzun zaman içinde yayınlanan spor makalelerimin büyük bölümü yerel sporumuzla ilgili oldu. Başarıyı yakalamak için neler yapılması gerektiğini ve yarım asırlık birikimimizi usanmadan-bıkmadan sunduk. Özellikle, altyapı ve sponsorluktan söz ettim altını kazıyarak. Yitirilen puanlardaki yanlışları dostça yerel takımlarımıza anlatmaya çalıştım. Bazılarımızın parası çoktu, kiminin de sözü. Söz dinletemedim! Asgari müşterek de anlaşmadık. Hal böyle olunca da duygularımı biraz dinlendirme yolunu seçmiştim.

Bildiğiniz gibi, 5 Temmuz stadının arka tarafında bir tarla vardı ve orada amatör takımlarımız maçlarını oynuyorlardı. Yazın zımpara gibi, kışın ise köstebek yuvasına benziyordu. İşte böyle bir zeminin onarılması ve çimlendirilmesi için yıllarca yazdım. Hem de boyutlarımı aşarak.

O zamanki Kaymakamımız olan Sayın Cengiz Horozoğlu ile karşılıklı oturuyorduk. Bana aynen şunları söyledi; “Öcal Bey, dış saha hakkında yazmana gerek kalmadı, ödeneği geldi…” Bu mesleğin raconunda doğrulara parmak basmak ve ülkeye faydalı olmak vardır. Biz de elimizin geldiği kadarıyla şehrimize yararlı olduğumuzu düşünüyorum.

Yazılarımda, Altyapının yanı sıra sponsorluğun öneminden de altını çizerek söylemiş ve elimdeki verilere dayanarak belli bir oranda vergi muafiyeti olacağını da belirtmiştim. Bunları neden yazdığıma gelince… Kesinlikle kendimi savunmuyorum, vefasızlığım hiç yoktur. Fakat fazla tevazu yapamaya da hiç gerek yok. Bunu bana bazı okurlarım da söylemişlerdi.

Ülkemizde ve şehrimizde, özellikle futbolda altyapılar “laf olsun” diye, göstermelik oluşturuluyor. Yani Türkiye Futbol Federasyonu ile ters düşmemek için bazı icraatlar gündem oluşturuyor. Oysa özellikle Avrupa’da altyapısıyla zengin olan, en azından borçsuz olarak, spor yaşamını devam ettiren o kadar çok futbol kulübü var ki ülkemizde ve şehrimizde neden olmasın?

Yarın da altyapı, sponsorluk ve vergi muafiyeti konularına değineceğim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here