Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel. Görev Yapma Konusunda Övgüler Onun…

0
115

Hatay’ımızın Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel! Seçildiği gün itibariyle, sessiz ve derinden, Hatay iline gerekli tüm yatırımların gerisinde onun gölgesini görmek mümkün. İlk önceleri bölgemde tanınmıyordu. Hatta seçim zamanı çıkan dedikoduların hedefindeki kişiydi. İthal adaylardan bıktık usandık sözleriyle, 27’nci Dönem Ak Parti Hatay milletvekili oldu. Söz söyleyen kişilerin çoğu şimdi mahcup!

Abdulkadir Özel’i bir daha hatırlayalım. Seçim zamanı mütevazı haliyle sempati topladı. Belediye başkanlığı seçimlerinde her adayın toplantılarında bir fiil yer aldı. Cumhur İttifakı genelgesini dört dörtlük yerine getirdi. Kendi konuştuğu zaman, çoğu aday gibi şunu yapacağım, bunu yapacağım diye oy dilenmedi. Sessiz kaldı “seçilirsem vatandaşlarımın yanında yer alacağım” dedi ve seçildikten sonra dediğini de yaptı. Yerelde seçilen belediye başkanlarını asla yalnız bırakmadı. Onlardan gelen her isteği asla ters çevirmedi. Ankara ve Hatay arasında öyle diyaloglar başlattı ki bizler farkına varmadan, çoğu bitmez denilen yatırımlar bitti.

Belli yaşa geldiğimden çoğu geçmiş görev adamlarını yakinen bilirim. Her görev yapan, bölgemde kendi çapında bir şeyler yaptı. Görev yapanlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Burada aklımın almadığı bir konunun üzerine gitmek istiyorum. Görev yapmış bir Ak Parti Milletvekili ne olursa olsun yalnızca partisinin doğrultusunda oluşacak görevlere ağırlık verirdi. Bu her zaman öyle oldu ve aksi bir oluşumun yatırımına asla rastlamadım. Yani bir CHP Milletvekili yalnızca partisinin geleceğini düşünerek mücadele eder. Aynı şey bir Ak Parti Milletvekili içinde geçerli. Veya başka partili olsun, fark etmez.

Hatay Valimiz Rahmi Doğan sıkıntılarını dile getirdi ve yıllardır bir türlü yapılamayan Samandağ-Arsuz yolu hızla bitirilerek sonuca ulaşıldı. HADO diye Madenli Yat Limanı bir anda gündem değişikliğine uğrayarak bitirildi. CHP’den seçilerek Büyükşehir Belediye Başkanı olan Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın imdadına yetişti. Madenli Yat Limanı bitti ve HADO efsanesi başlayacak gibi. HBB tarafından yapılacak olan Serinyol-Madenli yolunun yapımı için daha evvel oluşan pürüzler de Abdulkadir Özel tarafından söz verdiği gibi bizzat giderildi ve şimdi bu tarihsel yolun başlamasına anlar kaldı. Bu yol bittiğinde ise Belen ilçesinde oluşan yoğunluk hafifleyecek, ölümlü ve maddi hasarlı kazalar en alt seviyelerde oluşacak.

Arsuz halkının bir diğer feryadına kulaklarını tıkamadı ve Arsuz Devlet Hastanesinin yer teslimi yapılarak, bir an evvel bitirilmesi için canla başla takipçiliğine başladı. Bu konuda bir makalem olmuş ve makaleme cevap yalnızca Abdulkadir Özel’den gelmişti. 5 Ağustos 2018 günü Twitter sosyal medyadan tarafıma attığı mesajını aynen sizle paylaşıyorum: ‘…Yeni bir milletvekili için faydalı ve yol gösterici bir mesaj olmuş. Çok teşekkür ederim. Arsuz’a bakarken, önerilerinizi mutlaka hatırda tutacağım. Hayırlı geceler diliyorum…’

Bu hoşgörülü, saygı ve sempati dolu kişiyi sizler gibi bende daha evvelinden hiç tanımadım. Yaptığı karşılıksız mücadelesini yakından takip ediyorum. Bana attığı bu mesajdan sonra, takip sabrım haklılığımı ortaya çıkarttı ve bu makalemi karalar oldum. Yazdığım tüm makalelerimin genelinde, bölgem için görev yapan bir kişi kim olursa olsun onu karşılıksız destekler ve onura ederim. Bu makalemden sonra bazı kişilerin etki ve tepkisini alabilirim. Bazen görmeyen gözlere rehber olabilme ağabeyliğinde de olurum.

Belen Devlet Hastanesi için de aynı mücadele içerisinde oldu. Cumhur İttifakı iki milletvekili kolları sıvadı Belen’de harikalar yaratıyorlar. Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’ün hiçbir ricasını geri çevirmedi. Belen için her türlü görev isteklerinde İbrahim Gül’ün yanında.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da İskenderun için oluşan projelerde onunla birlikte. Ziraat bahçesi, yeni hastane projeleri ve bilemediğimiz birçok projenin arkasında olan kişi. Hatay en fazla ilçeyi bünyesinde barındıran bir il. Köylerin hepsi mahalle oldu. O mahallelere neler yapıldığını ancak oralarda yaşayanlar bilir. Bilinen ve bilinmeyen ama hepsi vatandaşın rahatını ve geleceğini ilgilendiren projelerin arkasında olan bir kişiyi artık çok iyi tanıyoruz. Diğer Milletvekilleri çalışmıyor mu? Çalışıyorlar ama pek sesleri yoğun şekilde çıkmıyor. Muhalefet yanlış yaptığında tek ses Abdulkadir Özel’den geliyor. Ne yapsın yani ses çıkartmasın mı? Söyledikleri gerçekleri hayallerinden mi söylüyor!

Ben burada yıllardır kanayan yaralarımızın sarıldığından bahsediyorum. Arsuz Hastanesi, Belen Hastanesi, Serinyol Madenli Yolu, Samandağ Arsuz Yolu… Diğerleri benim için bağlar gazeli. Görev yapanlar ama yalnız Allah için görev yapanlar asla unutulmazlar. Onlar Yaradan’ın sevgili kullarıdır. Allah yolunda olanlar övgüyü Yaradan’dan beklerler. Bizler de Yaradan’ın bir kulu olduğumuza göre övgü yapmakta benim görevim.

Önümüzde bir seçim havası esintileri hızla şiddetlenmeye başlar gibi. Ankara tabi ki sizinle güzel! Biz ve bizler ise Hatay ilinin tüm sorunlarını bilen ve sorunların üstesinden başarılarla çıkan kişi olarak, Hatay ilinin kaptan köşkünde sizi görmek isteyen yoğun bir ses dalgaları var. Ben duyuyorum. Sizde duyuyorsanız mesele yok!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here