Yer Verdi Ama Para Karşılığı!

0
35

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat’tan Zehir Zemberek Açıklama…
Yer Verdi Ama Para Karşılığı!

İskenderunspor Kulüp Başkanı Şaban Hakan Bolat, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş’ın garip açıklamalarına cevap verdi. İskenderunspor’un ‘Anonim Şirket’ olduğu ve bu yüzden destek verilmediğini iddia eden HBB Başkanı Savaş’a yasaları hatırlatan Bolat, yeni yasal düzenleme ile tüm kulüplerin 1 yıl içerisinde anonim şirketi olacağını söyledi.

Şirket olmanın destek alamamakla bağdaştırılmaması gerektiğine işaret eden Başkan Bolat; “Takımımızın şirket olması, sponsorluk yardımı veya Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs yardımı veya daha değişik yardım yapılmamasını gerektirmemektedir. Şirket takımı bir şey yapılamaz denmesine gerçekten çok üzüldüm!

Tesislerimizin mülk sahibi Hatay Büyükşehir Belediyesi değil İskenderun Belediyesi’dir. Tesislerimizde saha yetmediği için HATSU’dan 2,5 dönümlük bir yer kiraladık. Kira kontratları da buradadır. Biz buraya her ay 17-18 bin TL kira ödüyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, gazetecilerin gözlerinin içine baka-baka yalan konuşuyor. İskenderun Belediye’sinden aldığımız yerlere kira ödemiyoruz, elektrik ve su faturasını İskenderun Belediyesi ödüyor. HATSU bize 2,5 dönümlük yer verdi ama o da para karşılığı” şeklinde konuştu.

Bize Hiçbir Yer Verilmedi

Nardüzü’nde daha önce istedikleri ancak önlerine şartlar konan yer ile ilgili de konuşan Bolat; “Nardüzü’nde bize verilmeyen tesis, yıllardan beri atıl bir saha var. Bu sahayı bize verin dedik. 2,5 saha ve bir bina projesi hazırladık. Arsuz Belediyesi bize dedi ki bu sahasının bir tanesini Nardüzü’ndeki sporculara vereceksiniz. Bina için de sizden kira alacağız. Ben de dedim ki kendi cebimden yapıp size nasıl vereyim. Sahayı sporculara 2-3 saat antrenman için verelim. Gelsinler antrenman yapsınlar dedim, olmaz dediler. Biz de bu projeden vazgeçtik. Vazgeçme sebebimiz ise ‘verelim ama vermeyelim’ler oldu. Buna da şahidim İTSO Başkanı Levent Yılmaz’dır. Yalan konuşmasınlar bize hiçbir yer verilmedi” diye konuştu.

“Siz Çok Ekürilerle Dolaştığınız için Eküriye Çok Alışmışsınız

Ne yorum yapılırsa yapılsın Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel’in İskenderunspor’a destek amacıyla büyük çaba sarf ettiğini vurgulayan Bolat, bunu kimsenin inkâr edemeyeceğini kaydederek; “İktidar partisinde fotoğraf çekilmesini hiç anlayamadım. İktidar partisi dediğin, üzerinde Hatay yazan, Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’dir. Kabul edersiniz veya etmezsiniz Abdulkadir Özel, İskenderunspor’un Onursal Başkanıdır.

Siz nasıl Hatayspor’un Onursal Başkanıysanız, Abdulkadir Özel de İskenderunspor’un Onursal Başkanı’dır. Her ne kadar sizin gibi futbolcularla imza atmasalar da İskenderunspor için elinden geleni yapmaktadır ve Hatay Milletvekilidir.

İkincisi ise İskenderun’un Belediye Başkanıdır. Belediye Başkanı ve Milletvekiline eküri demenizi bir türlü anlayamadım. Siz çok ekürilerle dolaştığınız için eküriye çok alışmışsınız” şeklinde konuştu.

“Hatayspor, Hatay’ın Değil Antakya’nın Takımıdır”

Başkan Savaş’ın tutumu nedeniyle Hatayspor’un yalnızca Antakya’nın takımı olarak kalmaya mahkûm olduğunu da sözlerine ekleyen Bolat; “Hatayspor Antakya’nın takımıdır. Hiçbir zaman Hatayspor’u bütün Hatay’ın takımı yapamayacaksınız. Sebebi de sizin tutumlarınızdır.

Stat kirası? Hayır dediniz Gençlik ve Spor Bakanlığı aldı. Bakanlık size o stadı tahsis etti. Oranın kirasını ödüyordunuz. Bizden kira bedeli olarak önce 100 Bin TL istediniz, sonra 70 Bin’e sonra 50 Bin’e düşürdünüz.

Bize stadı vermek istemediniz, hiçbir şekilde vermek istemediniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı size dayatma yapınca stadı bize kiralamak zorunda kaldınız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here