“Yeniden Yapılanmada Sıkı Denetim Önemli”

0
68

İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Kıraç, Kentteki İnşaat Sektörü İle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu…

Hatay’ın büyükşehir olmasıyla, kentimizde değişecek inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulunan 2M İnşaat kurucularından İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Kıraç, kentsel dönüşüm sürecinde yeterli kontrol yapılmaz ise binalarda ciddi sıkıntılar olabileceğinin altını çizdi.

Büyükşehir tasarısı kapsamında Hatay’ın da büyükşehir yapılmasını öngören yasayla birlikte İskenderun ilçe sınırlarının değiştirilmesi söz konusu olduğunu hatırlatan Kıraç, İskenderun’la iç içe girmiş Karaağaç ve Nardüzü beldelerinin, 30 km uzaklıktaki Arsuz’a bağlanmasının İskenderun inşaat sektörüne olumsuz etki edeceğini vurguladı.

Son yıllarda yaşanan ekonomik durgunluğun yanı sıra Suriye’de yaşanan iç savaşın da inşaat sektörüne gerileme yaşattığını kaydeden İnşaat Yüksek Mühendisi Kıraç; “Bu olumsuz durumun yanında kentsel dönüşümün eşzamanlı başlaması inşaat sektörüne yeni bir ivme kazandırmıştır. Nasıl bir krizle karşı karşıya kalacağını bilmeyen vatandaş konut talebini ertelemektedir. Kentsel dönüşümde, şehrin yeniden kurulma sürecinde teknik eğitim almış olan inşaat mühendisi ve mimarların katkıları çok önemlidir. Yapı müteahhitliği konusu kriterler getirilerek yeniden değerlendirilmelidir. Yeniden yapılanmada, rant kavgasına dönüşmemesi için de sıkı bir denetim ve kontrol mekanizmasının kurulması, binaların projelere uygun olması ve depreme dayanıklılığının sağlanması önemlidir. Aksi takdirde bunun adı ‘kentsel dönüşüm’ değil  ‘rantsal dönüşüm’ olacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here