Yeni Stat Olmadı! Sarıseki’ye Tav Olduk O da Bir Türlü Bitmedi!

0
335

İskenderun 5 Temmuz Stadının yıkılmaması için oluşturulan kamuoyu baskısının sonunda ‘Burası yıkılacak, İskenderun’a yakışır yeni bir stat yapılacak’ dendi ama bir türlü olmadı! Yeni stadın ne ihalesi yapılabildi, ne de kazması vuruldu.

Daha sonra ‘Geçici’ olarak kullanmak adına Sarıseki Stadının tribünlerinin yapılmasına karar verildi. İskenderun Belediyesince çalışmalar da başladı ancak Sarıseki Stadı ne geçen sezonki maçlara yetiştirilebildi ne de bu sezonun ilk haftalarına…

Spor kamuoyu şimdi de bırakın Yeni Stadı, Sarıseki Stadının Lig Maçlarına ne zaman hazır olacağını oldukça merak etmeye başladı. Öyle ki İskenderunspor Kulübünden yapılan açıklama ile 2023-2024 sezonunun iç sahada oynanacak olan en az 5 müsabakanın geçen yıl olduğu gibi İstanbul/Eyüp’te oynanacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak Turuncu-Mavili Kulübün yönetiminden, spor kamuoyuna ve taraftarlara yönelik yapılan açıklamada; “İskenderunspor’umuzun 2023-2024 sezonunda iç sahada oynayacağı en az 5 müsabakanın Eyüp Stadında oynanması öngörülmektedir. Değerli taraftarlarımıza önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Sarıseki Futbol Sahasındaki Çalışmalar Henüz Bitmedi

Bu olumsuz gelişmeler yaşanırken, İskenderun Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Sarıseki Futbol sahasında ise hummalı çalışmaların devam ettiği belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Genel Müdürlüğü elemanları tarafından 2 hafta önce yapılan denetlemelerde olumlu sonuç çıkmıştı.

10.900 kişi kapasiteli Sarıseki Futbol Sahasında taraftarların karşılaşmaları daha iyi şartlarda  izlemesi için yapılması planlanan tribünlerin üzerleri kapanacağı kaydedilirken, bunun için çelik direklerin de yerlerine monte edilmeye başlandığı açıklandı.

Hakem ve futbolcuların soyunma odaları ve taraftarların kullanacağı tuvaletlerin yapımı tamamlanarak karo ve fayansları yerlerine monte işlemleri devam ediyor. Buraların ince işçiliğinin de 2-3 hafta içerisinde tamamlanacağı söyleniyor.

Adana ve Osmaniye illerindeki stat ve tesislerin çim dikme işini de yapan iş adamı Mehmet Aslankurt, Sarıseki Stadının saha çimlerini 3-4 hafta içerisinde faal duruma getireceklerini söyledi.

Sarıseki Futbol Sahasındaki şeref tribününün üst kısmında Basın Odası, dinlenme odaları ve kafeteryaların yapılması planlanıyor. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here