Yeni Hükümet Konağı İskenderun’a Hayırlı Olsun!

0
160

Uzun süredir restorasyon çalışmaları devam eden eski adliye binasının çalışmaları tamamlanarak İskenderun Kaymakamlığı yeni binası olarak hizmete açıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in işbirliği ve koordinasyonuyla restorasyon iş ve işlemleri tamamlanan İskenderun Yeni Hükümet Konağı’nın açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, Ak parti ve CHP Hatay milletvekilleri, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, sivil ve askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Adliye sarayı olarak yıllarca hizmet veren tarihi binanın bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederek; “Yeni Binamız İskenderun başta olmak üzere ülkemize ve kadirşinas milletimize hayırlı olsun, eski kaymakamlık binasında da bazı birimlerimiz hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

İskenderun’a yakışan tarihi binanın bugün hizmete alınmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Hatay Valisi Rahmi Doğan; “Bu binayı ilk 2015 yılında görmüştüm, Hatay’a bir toplantı vesilesiyle gelmiştik, zamanın valisi Ercan Topaca bu binayı bize gezdirmiş, kaymakamlık olarak düşündüklerini, restorasyon sonrasında da buraya taşınması gerektiğini ifade etmişti. Biz o zaman iller idaresi Genel Müdürlüğü ve İç işleri bakanlığı olarak, bir üç milyonluk ödenekle bu binanın restorasyonu için girişimde bulunmuştuk. Bugün açılışı da bize nasip oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Restorasyon işlerinin zor olduğunun altını çizen Vali Doğan; “Sadece inşaat, imalat işleri değil, aynı zamanda aslına uygun yapılması gereken işler. Bazen oluyor ki, sadece bir fayans taşı için bir ay beklemeniz gerekiyor. Bazen oluyor ki, bir ahşap için günlerce beklemeniz gerekiyor. Zaman zaman koruma kurulundan onay almanız gerekiyor. Kamuoyunda bir takım eleştiriler oldu, bu binanın bu kadar uzamasıyla ilgili, nihayetinde buradaki arkadaşlar büyük gayret gösterdiler, çünkü kuruldan izin alınması gereken yerler, ödenek konusunda bir takım sorunlar odu. Çok şükür tamamladık. İskenderun’a hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra ilçemizdeki başka tarihi binaları restore ederek onları da kurtarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte kurdele keserek binanın hizmete açılışını gerçekleştirdiler.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu sene-i devriyesinin idrak edildiği 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü merasim eşliğinde halkımızın hizmetine açılan İskenderun Kaymakamlığı yeni hizmet binası, İskenderun başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here