30 Ağustos Zaferi Törenlerle Kutlandı

0
97

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşlarının büyük özverisi ile kazandığı ulusal zaferimiz ve en büyük Milli bayramlarımızdan olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Başta ilçemiz İskenderun olmak üzere Hatay’ımızın tüm ilçelerinde de törenler düzenlendi. İskenderun’daki tören Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirildi. Buradaki törende, Atatürk Anıtına; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler sunuldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşı ile Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

Söz konusu törene; Kaymakamımız İskender Yönden’in yanı sıra Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Meltem Eken, askeri ve idari erkân, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe teşkilatı başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, TSK ve Emniyet Teşkilatı mensupları ile basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve protokol üyeleri Kaymakamlık Binasında tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat: 10.00′ da İskenderun Kaymakamlığı Yeni Binasında gerçekleştirilen tebrikat töreninde; İlçemizin protokol üyeleri, adli ve askeri erkan, siyasi parti ilçe teşkilatları başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları ve basın mensuplarımızın katılımıyla birlik, beraberlik ve kardeşlik bağımız bir kez daha pekiştirildi.

İskenderun Belediyesi de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında “30 Ağustos Zafer Kupası” Futbol Turnuvası düzenledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile kurumlar arasında düzenlenen futbol turnuvasına ilgi de oldukça yoğun oldu. Tüm il genelinde gerçekleştirilen spor müsabakaları büyük ilgi gördü.

Antakya Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende ise Hatay Valisi Rahmi Doğan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Hatay Valisi Doğan Anıt Şeref Defterini imzaladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here