Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Dün Başladı

0
79

okul açılışı1“Veli-Öğretmen İletişimi Güçlü Olursa, Bu Gücümüze Güç Katacaktır”

2013-2014 eğitim öğretim yılının açılış töreni İskenderun İnönü İlkokulunda dün gerçekleştirildi. Güle oynaya yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, geleceğin teminatı olan gençlerin başarısını daha da üst seviyelere çıkarmak için veli-öğretmen iletişiminin önemine vurgu yaptı.

okul açılışı2

İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde Atatürk Anıt Alanında toplanarak, Ata’nın manevi huzuruna çelenk bırakıldı. Burada gerçekleştirilen törenin sonunda İnönü İlkokuluna geçildi. Buradaki törene Ak Parti ve MHP İlçe yöneticileri de katıldı. 1. sınıf öğrencisi Yağmur Ulu’nun okuduğu andımız ile başlayan törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu; “Geçen eğitim ve öğretim yılını başarı ile geçirdik. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Öğretmenler, gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünde yola çıkarak, aynı başarıyı hatta daha da iyisini yapmak için siz öğrencilerimiz tatil yaparken, eğitimciler olarak bizler boş durmadık bir takım çalışmalar gerçekleştirdik.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerimizin başarısının daha da üst seviyelere çıkarmak istiyorsak, veli-öğretmen iletişimin iyi olması gerekir. Veli-öğretmen iletişimi güçlü olursa, bu gücümüze güç katacaktır” derken, öğrencilerin gelecekte elde edecekleri başarıların altında öğretmenlerinin de imzası olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

okul açılışı3

Yapılan konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Öğrenciler, yöresel halk oyunlarını en iyi şekilde sahneledi. Elektrik kesintisi yaşanması öğrencileri üzerken, protokol üyelerinin ve velilerin tepkisine yol açtı. Elektrik kesintisi yüzünden program sonlandırılırken, temsilen iki 4. sınıf öğrencisi, 1. sınıf öğrencilerine hoş geldin diyerek, çiçek takdim ettiler. İskenderun Kaymakam Vekili Aydın, ders zilini öğrenciler ile birlikte çaldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here