180 Hastaya Evinde Hizmet!

0
384

evde sağlık hizmetiEvde Sağlık Hizmetleri Birimi Hizmetlerini Sürdürüyor

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezine bağlı olan Mobil Evde Sağlık Hizmetleri Birimi 2013 Mart ayından itibaren 1 doktor, 1 hemşire, 1 ebe ve 1 araç görevlisi ile halkımıza hizmet vermeye başlarken, amaçları doğrultusunda ilçemize bağlı belde ve köylerde Toplum Sağlığı Merkezine bağlı olarak 180 hastaya hizmet verildiği açıklandı. Konuyla ilgili birimden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Evde sağlık hizmetleri sunumlarımızı randevu sistemine dayalı olarak yürütmekteyiz. Hastalarımızın durumuna göre günlük, haftalık veya aylık dilimler halinde önceden hazırlanan plan doğrultusunda hasta ziyaret edilerek bakım ve tedavileri düzenli olarak yapmaktayız. Hastalarımıza periyodik kontrolleri, enjeksiyonları, damar yolu açılması, pansumanları, mesane sonda uygulamaları, nazogastrik sonda uygulamaları, eğitim uygulamaları, lavman uygulamaları, sütur alınması vb. tıbbi hizmetleri vermekteyiz. Ziyaretlerimiz esnasında hastalarımızın hastaneye nakilleri, yaşlı hastalarımızın bankaya ve adliyeye ulaşımlarının sağlanması, beslenme bozukluğu olan hastaların gıda takviyesi ihtiyaçlarının karşılanması sağlanmıştır.

Başvurular, hastalar veya aile bireyleri tarafından Evde Sağlık Hizmeti Başvuru formu ile yazılı olarak veya müdürlük bünyesindeki koordinasyon merkezinin 444 38 33 numaralı telefonuna veya sağlık kurumları bünyesindeki birimlerin telefonlarına müracaat ile sözlü olarak veya Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi veya Aile Hekimleri aracılığı ile yapılmaktadır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here