Yemek Yarışmasında Kepse Yemeği Birinci Oldu

0
855

yemek yarışması431. Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında yer alan yemek yarışması, geçtiğimiz hafta sonu 1 No’lu Belediye Gazinosunda yapıldı. Katılımın yoğun olduğu yarışmada İskenderunlu kadınlar, yöreye özgü hazırladıkları birbirinden lezzetli yemeklerini sundular. Yarışmada Suudi Arabistan’a özgü “Kepse” yemeği birinci oldu.

Genel olarak geleneksel Hatay yemeklerinin sunulduğu yemek yarışmasının jüri üyeliğini Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu öğretim görevlileri Fikret Gökçe ve Ayhan Varol Bayer, Sektör Temsilcisi Duygu Şahinoğlu ve İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu yaptı. Yarışmanın en ilgi çeken yemeği ise Suudi Arabistan’a özgü “Kepse” yemeği oldu.

yemek yarışması5

Yarışma programına konuk olarak katılan Belediye Başkanı Yusuf Civelek de jüri üyelerinden yemekler hakkında bilgi aldı. Bu yarışmayla yemek kültürümüzün ne kadar zengin olduğunu vurgulayan Başkan Civelek; “Katılan herkesin birinci olması lazım! Bütün yemekler lezzetliydi. Netice itibariyle bu yarışmadır. Benim gönlümde yarışmaya katılan herkes birinci. Ellerinize sağlık” dedi.

Yarışma sonunda jüri üyelerine teşekkür belgesi verilirken konuklara da yapılan yemeklerden ikram edildi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda yarışmaya aşçılık kıyafeti ile katılan İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesi aşçılık bölümü 4. Sınıf öğrencisi Eda Baloğlu kepse pilavı ile birinci olurken, Selva Fersiz etli sarma ile ikinci, Naciye Şimşek içli köfte ile üçüncü oldu. Yarışmada, Nuran Zortuk maklube, Yeliz Ayar Çakar da Belen tava ile mansiyon ödülü kazandı. Yapılan değerlendirme sonunda dereceye giren yarışmacılara altın hediye edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here