Yazar Kemal Düz’ün Yeni Kitabı Okur Severlerle Buluştu

0
37

Kentimizde uzun yıllar hizmet vermiş Ferda Kitabevi Sahibi, Yazar Kemal Düz, yeni kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

Yeni kitabını geçtiğimiz ay piyasaya süren Yazar Düz, ‘Bir Başka Ordu’ isimli kitabının Herkes için Ordu’ kitabı olduğunu vurguladı.

‘Bir Başka Dünya Hatay’, ‘Yedi Dağın Ardı Aybastı Perşembe Yaylası’ ve ‘Aybastı Camiyanı’ isimli kitaplarının ardından dördüncü kitabını okur severlerle buluşturmanın haklı gururunu yaşayan Yazar Kemal Düz, kitabı hakkında verdiği kısa bilgide; “Bu ‘Güzel Ordu’ kitabı; bir ‘Herkes için Ordu’ kitabıdır. Her Ordulunun da tarihidir. Ordu’yu, Orduluları tanımak isteyen herkese yararlı olacaktır. Ordu’nun 4 bin yıllık tarihinin bir kısa özetidir. Milli Mücadele yıllarında Ordu’da yaşanan önemli olaylardan günümüze bir Ordu panoramasıdır.

Ordu ile ilgili sayısız kitap, kaynak incelenmiş, araştırılmış taranmış en ilginç ve önemli hususlar bu kitaba alınmıştır. Ayrıca, Ordu tarihi ve kültürü ile ilgili Ordulu araştırmacıların; anılarına, gözlemlerine yazılarına yer verilmiştir.

Ordu’nun yaylaları, ovaları, denizi dağları, fındığı, patatesi, mahallesi, kenti, dört mevsim yedi iklimi coğrafyası ile 19 ilçenin tarihidir. Ordu tarihinin önemli olayları, altın kemerli pehlivanları, şairleri, yazarları gibi yöresinde sevilen sayılan değerler de kitabın sayfaları arasında yer almıştır.

Gelenekten geleceğe, efsaneden hakikate, türkülerden düğünlere, gurbetten sılaya bir hasretin de destanıdır. Ordu’ya, gökyüzüne, bu topraklarda yaşamış, suyunu içmiş, ekmeğini yemiş, kültürünü benimsemiş ve yaşamış olan herkese bir saygı ve selamdır. Melet ve Bolaman Irmağı’nın, Elekçi Deresi’nin, Canik Dağlarıyla yol arkadaşlığıdır. Bir Orta Karadeniz Destanı, Canik türküsü, Karadeniz sevdasıdır” ifadelerine yer verdi.

Yazar Düz, ‘Bir Başka Ordu’ isimli yeni kitabının, ‘Ferda Kitabevi Aziz Mahmut Hüdayi Mah. Hakimiyeti Milliye Cad. KAnçal İş Merkezi No: 58/64 Üsküdar-İstanbul’ adresinden, 0.216 334 52 55 ve 0.530 311 85 26 numaralı telefonlardan, ferdakitabevi@yahoo.com internet adresinden talep edilebileceğini de sözlerine ekledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here