Yayladağı Sınır Kapısı Geçici Olarak Kapatıldı!

0
372

yayladağı kapı1Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye-Suriye sınırında yer alan Yayladağı Kara Hudut Kapısı’nın geçici olarak kapatıldığını bildirdi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye-Suriye sınırında yer alan Yayladağı Kara Hudut Kapısı’nın geçici olarak kapatıldığını bildirdi.

Bakan Yazıcı yaptığı yazılı açıklamada, Suriye‘de yaşanan olaylar nedeniyle Cilvegözü, Öncüpınar, Karkamış ve Akçakale kara kapılarında verilmekte olan gümrük hizmetlerinin 24 Temmuz 2012, 20 Eylül 2012 tarihlerinde yeniden planlandığını ve bazı sınırlamalarda bulunulduğunu anımsatarak, alınan bu tür önlemlerin Yayladağı Sınır Kapısı’nda geçerli olmayıp, günümüze kadar yalnızca yolcu geçiş işlemleri gerçekleştirildiğini belirtti.

Suriye ile Türkiye arasında hizmet vermekte olan gümrük kapılarını çok sıkı bir şekilde takip ettiklerini ve denetlediklerini ifade eden Yazıcı; “Reyhanlı’da meydana gelen elim olaydan sonra ilk gün Yayladağı Gümrük Kapısını faillerin kaçmasını önlemek amacıyla geçici olarak kapatmıştık. O günden bu yana değerlendirmeler yaptık. Suriye Hükümeti ile Hükümet taraftarıyla mensup insanların Türkiye‘ye giriş-çıkış yaptığı tek kapı Yayladağı Gümrük Kapısı. Güvenlik algısı son derece yüksek. Dolayısıyla insanların, giren-çıkan insanların her birini hiç kaçırmadan ya fizik olarak aramaya tabi tutacaksınız veya başka yöntemleri devreye sokacaksınız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here