Yaşasın Cumhuriyet!

0
1648

bayram-kutlama429 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanacak. Bugün gerçekleştirilecek kutlamalar saat 10.00’da İskenderun Kaymakamlığında tebriklerin kabul edilmesiyle başlayacak. Saat 10.30’da ise Atatürk Bulvarında tören gerçekleştirilecek. İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak buradaki törende İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Öğrencilerin Cumhuriyetle ilgili şiirler okuyacağı tören, Tören Geçidi ile son bulacak.

Bugün 10.00-17.00 saatleri arasında ayrıca, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında Donanma Gemisi, TCSG 102 Gemisi ile DEGAK 10 İsimli Askeri Bot ve İskenderun Deniz Müzesi ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacak.

Havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni yapılmayacak, diğer etkinlikler ise Belediye Kültür Sarayı’nda icra edilecek.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen çelenk sunma töreni ise dün gerçekleştirildi. İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Ata’nın manevi huzuruna sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here