“Yasaklara Rağmen Katliamı Unutturamayacaklar!”

0
68

refik eryılmaz14Eryılmaz’dan, Maraş Katliamının 36. Yıldönümü Anma Mesajı

Maraş Katliamının 36. yıldönümü ile ilgili açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Tüm engellemelere ve yasaklara rağmen Maraş Katliamını unutturamayacaklar!” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarında, 19 Aralık 1978’de başlatılan ve 26 Aralık 1978 tarihinde sona eren ve doğrudan Alevileri hedef alan Maraş katliamının üzerinden 36 yıl geçtiğine işaret eden Eryılmaz şu ifadelerde bulundu;

Gerçek Suçlular Ortaya Çıkarılmadı

“Yirmi üç yıl süren davalar sonunda; 22 kişi idam, 7 kişi müebbet hapis, 321 kişi de 1–24 yıl arasında ceza almış, katliamda önemli rol oynayan 68 kişiye ise hala ulaşılamamıştır. 36 yıl içinde katliamın gerçek suçluları ve onların arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkarılmadığı gibi katliama karışan birçok kişi milletvekili ve iş adamı yapılarak adeta ödüllendirilmiştir.

Tarihimize kara bir leke olarak geçen Maraş katliamının yıldönümünde AKP Hükümeti bir kez daha faşizan yüzünü göstermiştir. Kahramanmaraş Valiliği, Maraş olaylarının 36. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve eylemlerinin yasaklandığını bildirerek ‘Ülkede katliam yapma özgürlüğü var, şehitlerimizi anma özgürlüğü maalesef yok!’ mesajı vermiştir.

Bu Utanç Temizlenmeli!

Türkiye geçmişindeki bu utancı temizleyerek geleceğini aydınlatmak zorundadır. Acılarla yüzleşmediğimiz sürece o acı bizi rahatsız etmeye devam edecektir. Bizler Maraş’ın toplumsal belleğimizde açtığı yarayı, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, eşitliğe, çok kültürlülüğe inanan kesimlerle sarabileceğimizi biliyoruz. Katliamlarla yüzleşmenin ve gerçek faillerin bulunmasının gerekliliğine inanıyor, Maraş’ın unutulması halinde farklı kimlik ve inançtaki her insanın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin artarak devam edeceğini görüyoruz.

Tüm bu faşizan baskı ve yasaklamalara rağmen Maraş katliamını 36. yıldönümünde bir kez daha lanetliyor, katliamda şehit olan canları bir kez daha rahmetle anıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here