“Yaşadığınız Kenti Tanımalı ve Bilmelisiniz”

0
100

bld-öğrencilerBelediyenin Çalışmaları Hakkında Bilgi Almaya Gelen Namık Kemal Öğrencilerine Başkan Civelek’ten Nasihat

İskenderun Namık Kemal İlkokulu öğrencileri, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in konuğu oldu. Başkan Civelek, Namık Kemal İlkokulu 4-D, 4-A, 4-C sınıfı öğrencileri, öğretmenler Türkay Yıldız, Nigar Çelen, Okul Aile Birliği 2. Başkanı Mutia Ulaş ve okul aile birliği yöneticilerini Belediye Meclis Salonu’nda kabul etti.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i çiçek ve alkışlarla karşılayan öğrenciler,  sevgi gösterisinde bulundu. Sosyal Bilgiler dersi kapsamında, Belediye Başkanı’nı, yerel yönetimlerin görevleri, belediye hizmetleri ve yaptığı çalışmaları öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen ziyarete, 4. Sınıfta eğitim gören 82 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e, belediye seçimlerinin kaç yılda bir yapıldığı, tekrar aday olup olmayacağı, belediye başkanlığı göreviyle birlikte doktorluk yapıp yapmadığını sordu. 4. sınıf öğrencileri ayrıca Belediye Başkanı’na, bu güne kadar ne hizmetler yaptığını ve belediyenin görevleriyle ilgili sorular yöneltti.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Benim öğrenciliğimde çevremizi tanıyalım dersimiz vardı. Bir insanın yaşadığı kenti, çevreyi tanıması, bilmesi çok önemli. Bu da sizin gibi küçük yaşlardan başlamalıdır. Yaşadığınız mahalleden başlayarak, sokakları, yolları, çevrenizi, okulunuzu, kamu kurumlarını, parkları ve yaşadığınız bütün kenti tanımalı ve bilmelisiniz” dedi.

Ziyaretin gerçekleştiği Belediye Meclis Salonu’na dikkat çeken Belediye Başkanı Civelek, “Burada İskenderun’un sorunları  tartışılır. İskenderun için ne yapmak lazım, İskenderun’un ve halkın neye ihtiyacı var bütün bunlar burada belirlenir ve kararlar alınır. İskenderun’un neye ihtiyacı varsa o çalışmaları yapıyoruz ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Belediyenin çöp ve temizlik, emlak vergisi, su bedeli gibi bazı hizmetler karşılığında aldığı paralarla, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlerin üretildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, su şebeke ve altyapı çalışmalarını, çöp fabrikasını, arıtma tesisini ve belediyenini yaptığı ve yapmakta olduğu diğer çalışmaları tek tek öğrencilere anlattı.

Başkan Civelek; “Çocuklar sizin için parklar, tenis kortları, buz pateni pisti yaptık. Çocuk tiyatrosu kurduk. Tiyatro oyunlarımızı izleyin. Kadın kültür evlerinde karikatür kursları düzenliyoruz. İskele yapıyoruz. İskelede ailenizle birlikte denizin keyfini çıkaracaksınız. Oltayla balık tutacaksınız, sandalda kürek çekeceksiniz. Sahilde düzenlemeler yapıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Başkan’ın sorusu üzerine çocuklar, siyasi partilerin isimlerini de saydılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here