Yaran; “Topluma Faydası Olan Meselelerde Yerel İktidarın Projelerine Katkı Verdik”

0
55

ak parti toplantı1Belediye meclis oturumundaki gelişmeleri değerlendirmek üzere parti binasında dün bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, bütçe görüşmelerinde ücretlere yapılmak istenen yüzde 9 ila 12 arasında değişen zamlara izin vermediklerini belirtti. Başkan Yaran; “Ücretlere yüzde 5 üzerinde zam olmaması yönündeki tutumumuz CHP ve diğer partiler tarafından uygun görüldü. Su bağlantı ücretleri konusundaki yazılı önergemizin diğer partililer tarafından kabul görmemesi bizleri üzdü” dedi.

Basınla ilk toplantısını dün birkaç İskenderun Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile düzenleyen İlçe Başkanı Yaran, bu toplantıların önümüzdeki günlerde süreç gereği daha sık gerçekleşeceğini belirtti. Belediye meclis oturumundaki gelişmeleri değerlendiren Yaran; “2014 mali yılı bütçe görüşmelerinde ücretlere %9 ila 12’ye varan artışlar vardı. Ak Parti grubu olarak artışların yüzde 5’in üzerinde olmaması yönünde net tavrımızı koyduk. Bu tavrımızı CHP ve diğer parti temsilcileri de makul buldu ve bütçe meclisten geçti. Mezarlıkların ücretsiz olması konusundaki girişimlerimiz CHP ve diğer parti temsilcileri tarafından uygun görüldü ve meclisten geçti.

Su bağlantı ücretlerinde ise çok ince nüanslar vardı. Eski su bağlantısı olan bir apartmana yeni bağlantı yapıldığında, tüm dairelerden 442+KDV bağlantı ücreti talep ediliyor. Eski bağlantısı olanda, yeni bağlantı yapan da aynı parayı ödüyor. Bunun adaletsizlik olduğunu düşündüğümüzden yeni bağlantı yapacaklar için 200+KDV, eski bağlantısı olanlar için de 100+KVD olması yönünde yazılı önerge sunduk. Ama maalesef Ak Partinin 9 meclis üyesi dışında herkes bu önergeye ret verdi. Bu konuda da çok üzüldüğümüzü belirtmek isterim” derken, bunun ciddi bir adaletsizlik olduğunun altını çizdi.

Belediye ile ortak hareket ediliyor yönünde yapılan eleştirilere de yanıt veren Başkan Yaran, “CHP’ye 4,5 senedir destek verdiniz şimdi ne oldu? diye soru yöneltenlere şunu söylemek isterim; bizler belediye idaresine destek verdik ama destek olmadığımız noktalarda oldu. Yeri geldi dik duruşumuzu sergiledik. Bizler, topluma faydası olan meselelerde yerel iktidarın projelerine katkı verdik” diye konuştu.

Kendisine yönelik haksız eleştiriler yapıldığını da anımsatan Başkan Yaran; “Aday adayları arasında taraflılığımız düşünülemez. Öyle bir şeyi ben kabul etmiyorum. Tüm aday adaylarına aynı mesafedeyiz, ayırım yok. Ben bugüne kadar basınla diyalogu iyi ilişkiler seviyesinde tutmaya özen gösterdim. Seçim safhasına girildiğinde haksız bir şekilde eleştiriliyorum. Bu kasıtlı yapılıyor. Daha sonra bu konuda yanıt vermem bekleniyor. Ben siyaset mi yapacağım yoksa eleştirilerle mi uğraşacağım? Şunu herkes bilmelidir ki, ben haksız eleştirilere yanıt vermem! Asılsız iddialarla asla oltaya düşmem!” şeklinde konuştu.

Meclis Üyesi Ahmet Dönmez de, gayrimenkul satışının ısrarla meclise getirilmesine değinerek; “Daha önce meclisten üç kez ret almış bir maddeyi neden ısrarla seçim arifesinde bir kez daha meclise getirdiler. Bu satışlar MHP ve iki bağımsız meclis üyesinin oyu ile meclisten geçti. Daha önceden bizi belediye idaresi ile ortak hareket etmekle suçlayan MHP’nin bu tutumu kimin belediye idaresi ile ortak hareket ettiğinin göstergesidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here