“Yapılan İtirazlar Vatandaşların Lehine Sonuçlanmıştır”

0
66

kamil turan açıklama6CHP Meclis Grup Başkanvekili Kamil Turan İmar Planına Yapılan İtirazları Değerlendirdi…

İskenderun için yapılan yeni revizyon imar planına yapılan itirazları değerlendiren İskenderun Belediyesi CHP Meclis Grup Başkanvekili Kamil Turan, yapılan bütün itirazların belediye idaresince ve imar komisyonunca incelendiğini ve mecliste karara bağlandığını söyledi. Yapılan itirazların tamamına yakınının vatandaşların lehine sonuçlandığını da anımsatan Turan, aşırı talepler ile kanuna aykırı taleplerin ret edildiğini belirtti.

Grup Başkanvekili Turan, 1982 yılında darbe ortamında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan İskenderun’un imar planının halktan kaçırılarak yapıldığını ifade ederek; “Darbe vesayeti kalktıktan sonra yerelde iktidara gelenler bu konuda hiçbir çaba göstermediler. Kısmet bizim dönemimize imiş. Belediye başkanımız bunu bir sorumluluk olarak üstlendi ve grup kararı ile meclise getirdi. Mecliste de onaylandı. İtirazların olması ve görüşülmesi yasa gereğidir. Ancak revizyon imar planına itirazların bu kadar çok olması vatandaşın derdini belediyeye bu kadar rahat bir şekilde anlatabilmesinden kaynaklanıyor. 4,5 yıllık CHP iktidarında vatandaş özgür bir şekilde sadece imar planı konusunu değil, her konuda sıkıntısını derdini belediyeye rahatlıkla anlatabilmiştir.

İmar planında yapılan bütün itirazlar, belediye idaresince ve imar komisyonunca incelenmiş, mecliste karara bağlanmıştır. Yapılan itirazların tamamına yakını vatandaşların lehine sonuçlanmıştır. Tabiî ki aşırı talepler ve kanuna aykırı talepler reddedilmiştir. Önemli olan imar planının adil ve şeffaf bir şekilde hayata geçirilmesiydi, bu da sağlandı. Revizyon imar planı diyebiliriz ki halkın ve sivil toplum örgütlerinin katkıları ile son halini bulmuş oldu. Genel anlamda mahalle bütünlüğü sağlandı” dedi.

Revizyon imar planındaki itirazların değerlendirildiği meclis toplantısında yaşanan tartışmalara da değinen Turan; “Bu tartışma o güne mahsus değildir. Sayın Ercüment Kimyon, her fırsatta meclis üyelerini bilgisizlikle suçlar ve aşağılayarak konuşur. Çeşitli zamanlarda kişilere yönelik suçlamalarda bulunmuştur. Zannedersem Doğan Erten’e yaptığı bardağı taşıran son damla oldu. Meclis çatısı altında insanların birbirine hakaret etmesi kabul edilebilir bir şey değil. Başından beri söylediğimiz meclis üyeleri siyasetçiler halka örnek olmalıdır. Aydın olmanın sorumluluğunu taşımalıdır. Konuşmalarını bu sorumlulukla dedikodulara dayandırmadan siyasetin seviyesini düşürmeden yapmalıdır.

Mecliste yaşanan bu olayda her iki arkadaşımızda halka iyi örnek olmamışlardır. Bu davranışları Ercüment Bey, sürekli yapmakta ama Doğan bey ilk kez yapmaktadır, soğuk kanlılığını yitirip sinirine yenik düştü sanırım” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here