Yanlış Diyet Kurbanı Olmayın!

0
21

İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eray Albayrak; çok sık duyulan, sosyal ağlar üzerinden artan diyet listelerinin sağlığa zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunarak, diyet listelerinin kişinin boy, yaş, kilo, sağlık durumuna göre değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

“Diyet, Yaşam Boyu Sağlıklı Beslenmedir”

Sağlıklı yaşamanın yolunun sağlıklı beslenmeden geçtiğini belirten Eray Albayrak; “Diyet yapma; beraberinde suçluluk, zorunluluk, başarısız olmak, kısıtlanmak gibi birçok olumsuz düşünceyi beraberinde getirebilir. Önemli olan diyet kelimesinin içinin doluluğudur. Diyet, yaşam boyu sağlıklı beslenmedir. Sadece diyetisyen takibi sürecinde değil, yaşam boyu sürdürebileceğiniz bir beslenme düzeni benimsemeniz, rakamlara bağlı kalmadan, olabileceğiniz en düşük kiloya inmeye çabalamadan, sizi en iyi hissettiren kiloda kontrol sağlamaya odaklanmanız gerekmektedir. Kendinize, bedeninize karşı yaklaşımınızı değiştirin. Kısa süreli çözümler yerine uzun vadede sürdürülebilir hedefler peşinde olun. Yaşam tarzınızda yapacağınız değişimler ve kazanacağınız farkındalıklarla hayatı sağlıklı geçirebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

“Beslenme Programları Bireyseldir”

Kaybedilen kiloların, hızlıca geri alındığı ve başarısızlıkla sonuçlanan diyet hatalarından söz eden Eray Albayrak; “İnternet üzerinden, eşten dosttan temin edilen her beslenme programını uygulamak, medyada beslenme konusunda yer bulan her bilginin güvenilir olduğuna inanmak, kahvaltı öğününü ihmal etmek, her sabah aç karna elma sirkesi ve limon karışımı, greyfurt suyu gibi içeceklerle güne başlamanın zayıflamak için en ideal yöntem olduğunu düşünmek, zayıflama ilaçları, çayları, karışımlarından medet ummak, zayıflamak için öğle ya da özellikle akşam öğününü tüketmemek, ekmeğe ve diğer tüm karbonhidratları tamamen beslenme düzeninden çıkarmak, onlara düşman gözüyle bakmak, sıcak suyun birçok yağı, kiri, pası çözdüğü gibi içildiği takdirde vücuttaki yağı da çözeceğine dair umutlanmak, proteinden zengin popüler beslenme programlarına zayıflamak için başvurmak veya protein kilo aldırır düşüncesiyle kırmızı/beyaz etten uzak durmak, diyet/light ürünler diye nitelendirdiğimiz yağı azaltılmış besinleri sınırsız tüketebilirim yanılgısı, detoks programlarının zayıflama sürecinizi hızlandırıp, yağ yaktıracağını düşünmek en sık rastladığımız hatalardandır. Sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğrenmek, yaşam tarzınızda gerçekleştireceğiniz köklü değişimlerle tanışmak ve bunları sürdürülebilir kılmak adına yardım alabilirsiniz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here