Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 250 Engelli Kediye Bakılıyor

0
88

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, 250 tane farklı engelleri bulunan kedinin bakımları yapılıyor.

Merkezlerine sağlıklı hayvanlardan ziyade engeli olan hayvanları kabul ettiklerini söyleyen HBB Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Bakımevi Sorumlusu Gizem İlter, merkezilerine gelen engelli ve sorunlu kedilerin tedavi ve bakımlarının yapıldığını kaydetti.

Hayvanseverlerin de desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İlter; “Hatay Büyükşehir Belediyesi Kedi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde 250 tane engelli canımız var, bakımları yapılıyor. Burada gözleri görmeyen, ayakları olmayan, ayakları tutmayan, farklı rahatsızlıkları olan canlarımız var. Hatay Büyükşehir Belediyesi ilaçlarını, mamalarını gönderiyor. Hayvanseverlerimiz de sağ olsunlar tavuk, ekstra mama, kum, alt açma bezleri gibi yardımlarda bulunuyorlar. O şekilde devam ediyoruz. Haftanın bir günü de kısırlaştırma yapıyoruz. Sokaktaki canlarımız geliyor onların kısırlaştırmalarını, tedavilerini yapıp, geri bulduğumuz yere bırakıyoruz” diye konuştu.

İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Mine Altay da bakım merkezindeki en büyük eksiklerinin personel ve tam zamanlı veteriner olduğunu söyledi.

Veterinerin yalnızca haftada bir gün bakım merkezinde hizmet verdiğini bunun da kendilerine sıkıntı yaşattığını ifade eden Altay; “Ben aynı zaman da Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Denetim Kurulu Üyesiyim. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş bize kapıları açtı, bize böyle bir yer verdi. Burada amacımız engelli, sakat, bakıma muhtaç hayvanlara yardım etmek ve kısırlaştırmak. Tek sıkıntımız veterinerin haftada bir gün gelmesi ve personel eksikliğimiz var. Bunu özellikle dile getirmek istiyorum. Burası yardımlarla ayakta, insanların getirdiği ilaçlar, mamalarla ayakta.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bize yardım ediyor evet ama veteriner ve personel eksiğimiz var. Buradaki canlarımızın hepsi bakıma muhtaç, engelli. Hatay Büyükşehir Belediyesine buradan duyuruyorum, personel eksiğimiz var ve veterinerimizin tam gün olmaması sıkıntı yaratıyor, lütfen buna çare bulun” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here