“Yağmacılara ve Onların İşbirlikçilerine Dur Diyelim”

0
70

Haber Sen Üyeleri Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısını Eleştirdi…

Posta Hizmetleri Kanunu tasarısına tepkilerini göstermek adına geçtiğimiz hafta sonu PTT çarşı merkezi önünde toplanan Haber-Sen Hatay İl Temsilciliği üyeleri, burada bir bildiri okudular. İl Temsilcisi Serkan Çağlan, bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm güçleriyle mücadele etmeye kararlı olduklarını belirtti.

5 Mart 2013 tarihinde TBMM’nin internet sitesinde yayınlanan “Posta Hizmetleri Kanunu Tasarısı”nı PTT’yi Anonim Şirket haline dönüştüren ve satılmasına zemin hazırlayan bir adım olarak değerlendiren İl Temsilcisi Çağlan; “Bu adım, kamuya hizmet etmek yerine sermayeye kulluk edenlerin adımıdır. Bu adım, ülkeyi sata-sata bitiremeyenlerin, rantçılar ve vurguncular için attığı bir adımdır. Hükümet, bu yasa tasarısıyla PTT’nin düşük ücretlerle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi; emekçileri ise esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. Bu süreç, PTT’yi para babaları için ‘dikensiz gül bahçesi’ haline getirme sürecidir. Hemen ardından da özelleştirme ve yağmalama süreci yaşanacaktır” dedi.

Bu Defa Başaramayacaksınız!

İş güvencelerini asla terk etmeyeceklerini de duyuran Çağlan; “Bu yasa tasarısını hazırlayanlara sesleniyoruz; Biz sizi tanıyoruz; Tüpraş’tan, Petkim’den, Telekom’dan, Tekel’den tanıyoruz. Gözünü kar hırsı bürümüş yağmacılara nasıl hizmet ettiğinizi ‘Ölmek var, dönmek yok!’ diye haykıran Tekel emekçilerine nasıl saldırdığınızı ve iş güvencelerini nasıl gasp ettiğinizi iyi biliyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız. Sizden çıksa-çıksa sermayeye kulluk, emekçiye düşmanlık çıkar, bunu iyi biliyoruz. Ancak bu defa başaramayacaksınız. Biz PTT emekçileri, bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz. Planladığınız emekliliğe teşvik tuzağına düşmeyeceğiz ve bu süreçte oyuna gelmeyeceğiz.

200 Yıllık PTT’mize Sahip Çıkalım!

Emekçi Halkımıza Sesleniyoruz; sahibi olduğunuz kamu kuruluşlarını ticarethaneye, sizleri müşteriye, bizleri de pazarlamacıya dönüştüren bu talan düzenine artık hep birlikte dur demenin zamanıdır. Yaklaşık 200 yıllık geçmişi olan değerimize, PTT’mize sahip çıkalım. Hep birlikte ülkemizi sata sata doymadınız mı? Artık yeter! Diye haykıralım. Kar hırsıyla yanıp tutuşan yağmacılara ve onların işbirlikçilerine dur diyelim. Biz, Haber-Sen olarak bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Emekçi halkımızı haberdar etmek ve bu yağma sürecini hep birlikte durdurmak için ülke genelinde ilgili mercilere faks çekilecektir” dedi. Konuşmanın ardından ilgili mercilere faks çekildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here