Vücut Tekniği ve Futbol (2)

0
41

Değerli okurlarım, yüksek vücut tekniğine sahip oyuncular, genel olarak (spor ahlakı da iyi ise) yıldız oyunculardır. Takımını yönlendirir topu iyi salkıyarak arkadaşlarını rahatlatır, onlar bir beyin, bir virtüözdür. Tüm teknik direktörlerin takımlarında görmek istedikleri futbolculardır. Günümüz futbolu hızlı oynamayı amaçladığından yüksek tekniğe sahip oyuncular çabucak temayüz ederler. Hangi mevkide oynarlarsa oynasınlar, takımlarına katkıları çok büyüktür. Şan şöhret, para da onların peşinde koşar. Futbol böyle işte…

Futbol böyle işte dedim ya futbolu sporun diğer dallarıyla mukayese edemeyiz. O bir marşandiz, bir lokomotiftir ve de en karizmatik bir spordur. Yüksek top tekniği ustalık gerektirir… Zor durumlarda topu kullanabilmek, baskı altında topu kaybetmemek, değişik ortamlara uyum sağlayabilmek…

Yüksek top tekniği bir oyuncuya bir sorumluluk, artı bir yük getirmektedir. Tamamıyla doğrudur, genel olarak inisiyatif ondadır. Takıma olan faydası, arkadaşları arasında da o futbolcuyu belli bir noktaya getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Biraz da, futbolu az da olsa şekillendirip, bizlere miras bırakanların tümünün ruhlarını şad etmek istiyorum.

Eğer o ustalar, hayatta olsalardı ki mümkün değil günümüzde oynanan futbolu görselerdi (bazı çirkinlikler hariç) eminim çok mutlu olurlardı. Çünkü öylesine bir miras bıraktılar ki oynayanlar da izleyenler de kazançlı ve mutlu. Futbolsuz günlerin kahrı çekilir gibi değil. Ya bir yerlere futbol maçı izlemeye gidiyoruz ya da televizyonu zaplayıp duruyoruz, biz özel müsabaka varsa izleyelim diye. Doğru değil mi?

Efendim, kaldığımız yerden devam edelim… Futbolun olduğu yerde diğer spor dalları olduğu yerde sayıyor. Nedense, ikinci sınıf spormuş gibi algılanıyor, gündem oluşturmuyor. Futbol, vücut tekniğiyle, sistemleriyle, alt yapısıyla, kapitaliyle, taraftarıyla, estetiğiyle diğer spor dallarını geriye itmiştir. Futbolun getirisi olduğu bir gerçek! Bunun yanı sıra götürüsü de vardı. Çağa ayak uydurulmazsa, göklere çıkardığım futbol, giderek yavanlaşır.

Vücut tekniği geliştirmenin öğrenim ve öğretim esaslarının nasıl olacağını da yarınki sayımızda sizlere sunacağım. Çünkü öğretirken de öğrenirken de, özellikle zamanlamayı çok iyi yapmak gerekmektedir. Başka türlü başarılı olunmaz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here