Viyana’da Ülkemizi Temsil Eden MKÜ’lü Buğra’ya Büyük Ödül

0
361

mkü-piyanistViyana’da 14-16 Kasım tarihlerinde yapılan 3. Uluslararası Engelliler Piyano Yarışmasında finale kalarak MKÜ’yü ve ülkemizi temsil eden otistik engelli Buğra Çankır ayağının tozuyla Ankara’da Bakan Fatma Şahin tarafından ödüllendirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen “Engelsiz Türkiye’ye Değer Katanlar” programında çeşitli dallarda ödüller verdi. Bu ödüller kapsamında Buğra’ya da ‘Yılın Değer Katan Sanatçısı’ ödülü verildi.

Ödül töreninin açılışında okunan İstiklal Marşı’nın sözleri, sahnede bulunan öğrencilerce işaret diline çevrilirken Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı ikinci sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki otistik engelli Buğra Çankır da program kapsamında piyanosuyla mini bir konser verdi.

Buğra, Viyana’da 16 ülkeden 44 yarışmacı arasında 36 numara ile Türkiye’yi temsil etmişti. Avusturya’da kendisine anne ve babası refakat etmiş ve Viyana Büyükelçiliği yetkilileriyle yarışmaya katılmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here