Vekil Öntürk; “Hatay Dünyaya Örnek Olmaya Devam Edecek”

0
150

hatay günleri2Başkentte Hatay Günleri Fuarı Görkemli Bir Törenle Açıldı

Hatay’ın Türkiye çapında yerel zenginliklerinin ortaya çıkarılması, sosyal, ekonomik ve turistik bir değer haline getirilmesi, geliştirilmesi için İlimizin somut ve soyut kültür zenginliğinin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının sağlanması amacıyla Hatay Birlik Vakfı tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Ankara’da Hatay Günleri fuarının açılışı, dün Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Görkemli bir şekilde gerçekleşen açılışa Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Müsteşarlar, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Hatay’ın ilçe belediye başkanları, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay’ın zenginliklerinden bahsetti. Hoşgörüsü, tarihi, yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ile Hatay’ın, Türkiye’nin en nadide illerden biri olduğunu aktaran Vali Topaca, Ankaralıları Hatay’a davet etti. Konuşmasında yatırımcılara da seslenen Vali Topaca; “Hatay’ımız her yönü ile görülmeye değer bir ildir. Yatırım yapmak için uygun yerler ve kullanılabildiği takdirde bir yılda defalarca verim alınabilen tarım arazilerimiz var.

hatay günleri3

Tarihe yön vermiş medeniyetlerin merkezi konumundaki bölgemiz, tarihi dokusu, turizmi, yöresel lezzetleri ve en önemlisi farklı din ve mezheplere mensup vatandaşlarımızın bir arada, barış ve kardeşlik olgusuyla harmanlandığı eşsiz bir coğrafyadır. Bölgemizin tanıtımı, bu anlamda da büyük önem taşımaktadır. Güzel ülkemizin büyük kentlerinde Hatay’ı en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür eden Topaca, fuarı görmeye gelenlere de şükranlarını sundu.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Hatay’ın tarım, sanayi ve tarihi zenginliklerine değindi. Hatay’ı Türkiye’nin en büyük ekonomisine sahip 5 ilden biri yapacaklarını aktaran Öntürk, bu manada Hatay’ın ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Öntürk bölgemizin stratejik önemine dikkat çekerek; “Hatay son yıllarda çok acı olaylara sahne oldu. Bölgemizdeki birlik ve beraberliği provoke etmek isteyenler, hain emellerine ulaşamadı ve hiçbir zaman ulaşamayacak. Hatay, barış ve kardeşliğin her daim hüküm sürdüğü bir coğrafya olarak, dünyaya örnek olmaya devam edecektir” dedi.

hatay günleri4

Hatay’da görülmesi gereken yerler hakkında bilgi veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, Hatay’ın barışından ve huzurundan bahsetti. Hatay’ın asırlardır Alevisi, Sünnisi, Hıristiyan’ı, Musevi’si ve Ermeni’sinin kardeşçe yaşadığı bir il olduğunu aktaran Savaş; “Bu zenginliklerin somut örneğini görmek için tüm halkımızı Hatay’a bekliyoruz. Hatay yalnızca mutfağı ile değil, misafirperverliği ile de önem arz eden bir şehirdir” dedi.

Programda ayrıca bir konuşma yapan ve fuarın gerçekleşmesini sağlayan Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, Hatay’ın pek çok medeniyetin beşiği olduğuna dikkat çekerek, Vakıf olarak bölgemizin tanıtımına katkı sunmak anlamında yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Aydeğer, davetlerini kırmayıp gelen herkese şükranlarını sundu. Konuşmalardan sonra, protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek toplu fotoğraf çektirdi. Hatay’ın meşhur künefesinin vatandaşlara ikram edildiği fuarda, daha sonra protokol üyeleri stantları gezdi. İlk günden binleri bulan ziyaretçiler stantlar önünde kuyruklar oluşturdu.

Başkentte İskenderun Rüzgarı

İskenderun Belediyesinin standı protokol mensupları ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tüm ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, İskenderun’un tanıtımını en iyi şekilde yaptı.

hatay günleri5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here