Vekil Eryılmaz; “Tır Şoförlerimiz Kaderine Terk Edildi”

0
52

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, yaklaşık bir ay önce gündeme getirdiği Suudi Arabistan ve Mısır’da bekletilen Türk Tırları ile ilgili yeniden yaptığı açıklamada; “Dışişleriyle 1 aydır yaptığım görüşmelerden çıkan sonuç, vatandaşımızın kaderine terk edildiğini gözler önüne sermiştir” dedi.

Dışişleri yetkililerinin tüm uyarılara rağmen vatandaşların yaşadığı soruna duyarsız kalarak büyük bir basiretsizlik örneği sergilediğini de öne süren Milletvekili Eryılmaz; “Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı’na alternatif olarak İskenderun Limanı’ndan başlayan Ro-Ro seferleri bir nebze nakliyecilerin umudu olmuştu. Ancak yaşanan son süreçte Suriye krizi nedeniyle iflasın eşiğine gelen ihracatçı ve nakliye şirketlerinin sorunları bitmek tükenmek bilmiyor. Suudi Arabistan’ın Tebük kentinde bulunan 300 Türk Tır’ının ve Mısır’ın Port Said limanında 200 Tür Tır’ının yerel ve politik sıkıntılar gerekçe gösterilerek 30 gündür anlamsız bir şekilde bekleyişleri devam etmektedir. Hükümetin bu fütursuz politikaları ihracatçı ve nakliyeci sektörlerini iflasa sürüklemiştir. Bu yaşananların sorumlusu Hükümetin izlediği Suriye politikasıdır. Suriye yolunun kapanması bu tip sıkıntıları da beraberinde getirmiştir” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yetkilileri tekrar göreve çağıran Eryılmaz; “İhracatçılarımızın son durumuyla ilgili Dışişleri yetkilileri ile bir aydır yapmış olduğum görüşmelerden çıkarılan sonuç hükümetin vatandaşımızın sorunlarından ne kadar uzak olduğunu gözler önüne sermekten öteye gitmemiştir. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur. Bu sorunla ilgili yetkililere tekrar sorumluluğunu hatırlatıyor ve bu konudaki görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here