İTSO’dan Civelek’e ‘Barış Adası’ Destek Ziyareti

0
66

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i ziyaret etti. Gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde, “Barış Adası” projesi hakkında bilgiler verildi. Belediye Başkanı Civelek’e dün gerçekleşen ziyarete, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanvekili Bülent Seküçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek, konu imar planından açılınca, yeni imar planının tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi. İmara yeni açılan alanlarda, yeni imar planında bitişik nizamdan uzaklaşıldığını, zemin etüdüne uygun kat planlandığını anımsatan Başkan Civelek; “Yeşil alanlara önem veriyoruz. Kişi başına yeşil alan miktarı bu kadar park yapmamıza rağmen neredeyse bir metrekarenin altına düşmüş. Yeni imar planımızda biz yeşil alanı kişi başına 10 metrekarenin üzerine çıkardık. Trafik ulaşım planını tamamladık. İskenderun’un tarihi dokusunu korumak amacıyla sit alanlarını koruma amaçlı imar planını yapmıştık. Her zaman belirtiyorum; bir kentin altyapısı son derece önemlidir. Altyapı olmadan üst yapı olmaz. İçme suyu, drenaj kanalı çalışmaları, katı atık sorunu önemli altyapı sorunlarıdır. Bunları çözüme kavuşturduk. İçme suyu şebeke çalışmamız hızla sürüyor. İskele yapımı sürüyor. Bütün bu çalışmalar, turizm sektörünün de altyapısını oluşturur” diye konuştu. Civelek, İskenderun’un gelişip güzelleşmesine katkı sağlayacak projelerin yanında olduğuna da işaret etti.

Ziyarette söz alan İTSO Başkan vekili Bülent Seküçoğlu da İskenderun Güvercini projesi ile ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu projeyi hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü de, Barış Adası projesi ile ilgili Belediye Başkanı Civelek’e bilgiler verdi. İskenderun Güvercinlerinin fotoğraflarından oluşan albümü Civelek’e sunan Kocadölü, dünyanın ve Türkiye’nin değişik şehirlerinde bulunan ve o şehirle adeta özdeşleşen güvercinlerin yaşadıkları şehre turizm yönünde canlılık kazandırdığına vurgu yaparak; “Belediye olarak sizlerin de özellikle yer tahsisi konusunda desteklerinizi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Nezih bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda Başkan Civelek, İTSO Başkan Vekili Seküçoğlu’na anı tabağı verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here