Vekil Dudu, Gölet Çalışmalarını Meclise Taşıdı

0
107

mevlüt dudu (10)İskenderun ve Arsuz ilçelerinde, geçtiğimiz yıllarda planlaması yapılan ve halen tamamlanması için çalışmalar sürdürülen sulama göletleriyle ilgili olarak meclise bir önerge sunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, bu konuda yaşanabilecek sıkıntılara değindi.

Harlısu ve Tepeardı bölgesinde yapımına başlanan Pirinçlik sulama göletinin Harlısu bölgesinde tarımsal alan olarak kullanılan yaklaşık 200 dönümlük bölgenin büyük zarara uğramasına sebep olacağını kaydeden Milletvekili Dudu, bu çalışmanın bölge halkı tarafından tepki aldığını kaydetti.

Bölgede Kızıldere akarsuyuna set çekilerek oluşturulabilecek bir göletin hem maddi yükünün olmayacağı hem de bölgedeki tarım alanlarına zarar vermeyeceğini öne süren Dudu, konuyla ilgili olarak Orman ve Su İşleri  Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplanmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

1.Halen çalışmaları devam etmekte olan Pirinçlik sulama göleti ile ilgili olarak zemin ve etüt çalışmaları ne zaman yapılmış ve göletin burada yapılmasına nasıl karar verilmiştir?

2.İlgili sulama göletinin civar köy ve mahallelerin ekim ve tarım alanlarına zarar vereceği söylenmektedir, bununla ilgili acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

3.Pirinçlik bölgesinde ortalama 20-30 hane için isale hattı yapıldığı doğru mudur?

4.Eğer bu doğruysa, bu göletle birlikte tarım alanları kullanılmaz duruma gelecek olan bölge halkı için neler yapılması planlanmaktadır?

5.Bölgede bulunan Kızıldere’ye set çekilerek gölet oluşturulması hem daha ekonomik, hem de daha etkili olacakken, bunun yerine Pirinçlik göletinin oluşturulmasının sebepleri nelerdir?

6.Bölgede yaşam mücadelesi veren halkın istekleri ve doğal yapının korunması ile ilgili uygun bir sulama çalışması için acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here