Vatandaşın Talebi; “Üst Geçidi Onarın”

0
340

üstgeçiti onarın1Hatay Büyükşehir Belediyesi görev ve yetkisinde bulunduğu öne sürülen İskenderun’daki üstgeçit özellikle aydınlatma anlamında bakım ve onarıma ihtiyaç duyarken, karanlık nedeniyle, darp, gasp ve taciz heveslilerine davetiye çıkartıyor.

İnönü İlköğretim Okulu civarında, Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi (Varyant Yolu) üzerinde bulunan üstgeçit, vatandaşların sıklıkla kullandığı bir güzergâh. Günlerin giderek kısalmaya başlamasıyla, üstgeçit içinde yanmayan, devre dışı kalmış aydınlatma lambaları büyük sıkıntı yaratıyor. Özellikle bayanların, çocukların ve yaşlıların akşam saatlerinde korkuyla geçtikleri üstgeçit, karanlık nedeniyle, darp, gasp ve taciz heveslilerine davetiye çıkartıyor. 28 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte, öğrencilerin daha sık kullanmaya başlayacağı üst geçidin, öncelikle aydınlatma, ardından kırılan korkulukların ve merdivenlerin yenilenmesi, güçlendirilmesi, engelli asansörünün ya onarılması ya da kullanılamadığı için toptan kaldırılması gibi düzenlemelere ihtiyacı var.

İskenderun’daki vatandaşlar konuyla ilgili şikâyetlerini Hatay Büyükşehir İskenderun temsilcilerine ve HATSU’nun İskenderun’daki temsilcileri aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Savaş’a ilettiklerini ancak şu ana kadar seslerini duyuramadıklarını iddia ettiler. Vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni İskenderun’da temsil eden ilgililerin masa başından kalkarak, sahada daha fazla dolaşmalarını, görev ve yetki sahaları içindeki aksaklıkları, vatandaşın şikâyetine, basının işaretine gerek kalmadan gidermeleri gerektiğini ancak İskenderun’daki Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bu ve benzer konularla ilgili gerekli duyarlılığı göstermediklerini öne sürdüler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here