Vatandaşın Memnuniyeti Birinci İlkemizdir!

0
75

Kaymakam Su, Daire Müdürlerine Varlık Sebeplerinin Vatandaş Olduğunu Deklare Etti

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, geçtiğimiz hafta sonu Kamu Kurum Müdürleri ile Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda bir araya geldi. 2012 yılını değerlendirmek ve 2013 yılında da daha etkin bir kamu hizmeti sunmak bir araya geldiklerini söyleyen Kaymakam Su; “Her alanda vatandaşın işini kolaylaştırmalıyız. Bizler vatandaş için varız. Varlık sebebimiz bu!” dedi.

Kamu hizmetinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, vatandaş ilişkileri ve kamuda yapılması devam eden veya yapılması gereken yatırımlar ile ilgili kamu kurum müdürleri ile bir araya gelen Kaymakam Su, kamu personeline de önemli tavsiyelerde bulundu. Toplantı öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri, “Gönül Elçiliği Projesi” hakkında sunum verirken, duyarlı bireyleri bu projeye destek ve katkı sunmaya davet ettiler. Proje hakkında görüşlerini açıklayan ve herkes gönül elçisi olabilir diyen Kaymakam Su; “İskenderun’da bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Çocuklar bizim yarınımız geleceğimizdir. Onları topluma kazandırmak insani bir görevimizdir. Amacımız ilçemizde gerek gönül elçileri gerekse koruyucu aile olarak, bu çocukları sıcak bir yuva ortamına yerleştirmektir” dedi.

Hedef İnsana Hizmet!

Devlet dairesine gelen vatandaşın müracaatında, kamu personellerinin o vatandaşın sorunlarını güler yüzle alıp, değerlendirmesi ve en kısa zamanda da sorunu çözmesi gerektiğinin altını çizen Kaymakam Su; “Sizler nasıl karşılanmak ve hizmet almak istiyorsanız, vatandaşlara da öyle hizmet vereceksiniz! Bir vatandaş devlet dairesine geldiğinde oradan memnun ayrılmalıdır. Bizim birinci ilkemiz de budur! Hedef insan, insana hizmettir! Vatandaşların mümkün olmayan talepleri de olabilir. Bu en iyi şekilde, açık ve net izah edilmelidir. Ona yol gösterici olmalıyız! Her alanda işini kolaylaştırmalıyız. Bizler vatandaş için varız. Varlık sebebimiz bu!” diyerek, hizmetin öncelikle vatandaşlara olduğunun da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here