Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Güney Bölgesi Toplantısına Katıldı

0
141

vatan partisi açıklama22“Vatan Partisi Anti-Emperyalist Çizgisi İle Daha Büyük Başarılara İmza Atacak”

Vatan Partisi Hatay, Adana, Mersin illeri milletvekilleri adayları Adana’da toplanarak seçim startı verdi. Seçimlerde izlenecek politikalar ve çalışmalar belirlendi. Seçim çalışmalarına bölgesel anlamda başlatmak için Vatan Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin bölge toplantısına katıldı.

Gültekin, Güneydoğu illerinden Mersin, Hatay, Adana, Maraş, Gazi Antep, Şanlı Urfa, bütün illerde toplantılar gerçekleştirdiklerini ve bu illerde milletvekili adaylarının tam liste olduğunu ve partilerinin seçim çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Gültekin, seçim çalışmalarında 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarından daha başarılı bir sonuç alacaklarının altını çizdi. Gültekin; “Türkiye’de durum değişmiştir. 7 Haziran’dan daha farklı sonuç alacağız. Veriler şunlardır: Türk Silahlı Kuvvetleri harekete geçti açılım bitti. AKP ve PKK ile yaptığı kol, kola açılım politikası bitti. İkincisi, Suriye’de tablo değişmiştir. Rusya, Çin, İran, Irak ve Lübnan Suriye hükümetinin yanında yer aldığını belirterek, ileri bir adım attılar. Suriye hükümeti ve halkı yeniden inisiyatifi aldı. Suriye hükümeti kontrolü yeniden sağladı. Amerika ve Tayyip Erdoğan kayıp ediyor, bölge dengeleri değişiyor ve anti-emperyalist kuvvetler yeniden başarı kazanıyor. Bu şu anlama geliyor, Vatan Partisi anti-emperyalist çizgisi ile daha büyük başarılara imza atacak ve Türkiye’de çözümler üretecektir. Üçüncü mesele ise HDP ‘barajı aşsın barış gelecek’ denilmişti. Ama 8-9 Haziran tarihlerinde PKK savaşı başlattı. Hani barajı aşınca barış olacaktı, bunu HDP’ye oy verenler soracaktır. Kürt yurttaşlar HDP’nin eylemlerine itibar etmemeye başladı. Bu durum HDP’nin oylarının düşeceğini göstermektedir” şeklinde konuştu.

vatan partisi açıklama23

Vatan Partisi Seçimlerde İyi Bir Sonuç Almalıdır

Gültekin, seçimlerde Vatan Partisinin başarılı bir sonuç alacağını söyledi. Vatan Partisi olarak tarihi bir fırsat ile karşı, karşıya olduklarını kaydeden Gültekin; “1 Kasım’da sonuçlar ne olursa, olsun Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülmeyecektir. İster tek parti iktidarı isterse koalisyon olsun. Türkiye ne olursa olsun 2 Kasım’dan sonra yeniden bir seçimi konuşacaktır. Daha güçlü bir arayış olacaktır. Milletin dikkati meclisteki 4 parti dışındaki güçlere kayacaktır. Bu arayışın Vatan Partisi olması için disiplinli, dikkatli bir çalışma yürütmeliyiz. Bu anlamda milletin dikkatini çekecek bir sonuçla seçimlerden çıkmak zorundayız” dedi.

Seçimlere Katılım Düşecektir

Geçen seçimde seçimlere katılımın %85 olduğunu bu seçimlerde daha aşağılara düşeceğini kaydeden Gültekin; “Şöyle bir öngörüde bulunmak yanlış olmayacaktır. AKP kendi taraftarlarını sandığa götürecek ama CHP ve MHP kendi taraftarlarını sandığa götüremeyecektir. Çünkü, umutsuzluk onlarda vardır. HDP’de epey sandık başına gitmeyecek vardır. Bir diğer önemlisi ise Vatan Partisinin oy oranını artırması Türkiye’nin çözüm umudunu güçlendirecektir. Vatan Partisi kendi üyelerini örgütleyerek, kendi çevresini örgütleyerek, düşük katılım içinde oran olarak daha yukarı çıkar, sayı olarak da daha yukarı çıkar ve bu bir avantajdır. İşte bir olumsuzluğu bir olumluluğa dönüştürebiliriz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here